Студент НУБіП Юрій Паша представив свою розробку Президентові України

8 листопада 2020 року
Президент України Володимир Зеленський зустрівся з молодими вченими і науковцями на базі девелоперської програми Unit City – Nest BootCamp, де ознайомився з результатами їхньої багатомісячної роботи.

  

     Очільникові держави представили установки для гідропонного вирощування рослин методом глибоководних культур (Deep Water Culture, DWC), системи мультиспектрального виявлення проблем рослин за допомогою дронів, методи мікроклонального розмноження рослин та багато інших розробок та технологій. Серед презентованого – і установка зі штучного вирощування рослин фітотрон студента НУБіП – третьокурсника факультету захисту рослин, біотехнологій та екології Юрія Паші.

     Фітотрон дозволяє моделювати умови вирощування рослин, спостерігати, як останні реагують на ті чи інші зміни, і таким чином вирахувати оптимальні параметри під кожну конкретну ситуацію, розповідає про свою роботу Юрій Паша. Сьогодні мені як молодому науковцю розвивати свої професійні якості, знаходити своє місце у виробництві дуже допомагає співпраця нашого університету із провідними компаніями та стартапами, такими як ізраїльська компанія SENSILIZE і український стартап InnCorn. Головне – розуміти важливість тісної взаємодії науки, бізнесу та держави. А ще я у захваті від представлених ідей і підходів моїх ровесників. Ще раз переконався: за належної підтримки ми можемо вивести Україну до числа світових інноваційних лідерів.

     Юрій – дуже талановитий молодий науковець. На сьогодні він має вже чотири патенти на користі моделі і винаходи у різних галузях біотехнологічного виробництва та агрономії. А він же тільки на початку шляху, коментує успіх свого студента завідувач кафедри екобіотехнології та біорізноманіття Микола Патика.

Ірина Білоус
 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook