Доцент кафедри економічної теорії Бутенко В.М. та студентка 1 курсу спеціальності «Маркетинг» Тоюнда А.І. посіли 2-ге місце у конкурсі на кращу наукову роботу

5 листопада 2020, 14:44
НУБіП України

  4 листопада 2020 року відбулася V Міжнародна науково-практична конференції «Органічне агровиробництво: освіта і наука», у якій взяла участь д.е.н., доцент кафедри економічної теорії Бутенко В.М. Організаторами конференції виступили Федерація органічного руху України та науково-методичний центр вищої та передвищої фахової освіти. Метою конференції було об’єднати зусилля галузевих підприємств та установ, наукових та освітніх закладів, інших зацікавлених у виробництві, переробці безпечної та якісної продукції, збереженні та використанні природних ресурсів, запровадженні, удосконаленні інноваційних органічних технологій в аграрній галузі, сприянні динамічному та ефективному розвитку органічного руху в Україні.


   Конференція об’єднала багатьох фахівців із різних країн світу. Зокрема, досвідом розвитку органічного агровиробництва у своїй країні поділився Амін Бабаєв - професор, директор Регіонального центру органічного землеробства при Національній Академії наук Азербайджану. Про перспективи виробництва органічної продукції у Киргизстані розповів Іскендер Айдаралієв - директор Федерації органічного руху «Bio-KG».
   Власним досвідом викладання дисциплін та організацією базової освіти з органічного сільського господарства у країнах Європейського Союзу поділився Кнут Шмідтке - директор з питань досліджень, розвитку та інновацій FiBL із Швейцарії.
Питання законодавчого забезпечення органічного агровиробництва в Україні освітила Валентина Заєць, начальник відділу державної політики у сфері органічного виробництва Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.
  Усіх учасників конференції дуже зацікавив виступ фахівця-практика Мирослава Загорського, голови фермерського господарства «Органік Беррі» з Тернопільської області, який розповів про прикладні аспекти вирощування органічної продукції, зокрема фундука та равликів.
  Завершальним етапом конференції було вручення нагород переможцям конкурсу на кращу наукову статтю на тему органічного виробництва та маркетингу. Конкурс був оголошений Федерацією органічного руху України та Державною установою «Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти», за підтримки Проєкту «Німецько-українська співпраця в галузі органічного землеробства». На конкурс було надіслано більше 20 наукових робіт.
   2-ге місце у конкурсі посіли д.е.н., доцент кафедри економічної теорії Бутенко В.М. та студентка 1 курсу спеціальності «Маркетинг» Тоюнда А.І., які надали свою роботу на тему «Тенденції розвитку ринку органічної продукції». Дуже приємно, що колектив нашого факультету поповнився талановитими студентами.




Бутенко В.М,
д.е.н., доцент кафедри економічної теорії

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook