Вивчення економічних факторів природних пожеж: де є дим, там і фінанси

5 листопада 2020 року
Галісія, Іспанія

"Світ палає. Або так лише здається, і сценарій повторюється щороку", - каже доктор Франсуа-Ніколас Робін, з Департаменту відновлюваних ресурсів Університету Альберти, і координатор IUFRO Fires: Робочої групи Economic Drivers of Global Wildland Fire Activity.

«Не так давно у 2020 році на пожежі на заході США виходили з-під контролю, і Каліфорнія пережила найбільшу пожежу за всю історію; понад 20% Пантаналу, одного з найрізноманітніших водно-болотних угідь у світі, накрило димом Бразилію; рекордні температури в Сибіру викликали масові пожежі далеко за полярним колом, тим самим викидаючи мегатони вуглецю в атмосферу.

«Зміна клімату, - говорить доктор Франсуа-Ніколас Робін, - очевидний і законний винуватець лісових пожеж», поряд із сухими грозами та іншими більш природними пожежними драйверами створюють проблеми, з якими потрібно боротися. “Але багато інших рушіїв впливають на пожежі, і одні з них економічні, що часто залишаються поза увагою.

Професійні пожежники намагаються зупинити вогонь разом з місцевими волонтерами, Галісія, Іспанія. Фото Nelson Grima

З повним текстом публікації можна ознайомитися за посиланням: http://blog.iufro.org/2020/10/05/examining-the-economic-drivers-of-wildfire-where-theres-smoke-theres-finance/

Джерело: INTERNATIONAL UNION OF FOREST
RESEARCH ORGANIZATIONS (IUFRO)

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook