Серія Вебінарів з питань харчової безпеки від Університету штату Пенсильванія

21 жовтня 2020 року
     В результаті тісної співпраці з Університетом штату Пенсильванія (США) та за підтримки меценатів сім’ї Воскобійників, влітку 2018 року вперше в НУБіП України було проведено короткий курс з харчової безпеки (Short course of Penn State Food safety) професорами кафедри наук про харчові продукти (Penn State University, USA).

    Курс проводився англійською мовою, слухачі мали можливість ознайомитися із принципами виробництва продуктів харчування безпечних для здоров’я людини. Курс відзначився великим об’ємом інформації про можливі шляхи потрапляння у продукти харчування небезпечних біологічних, хімічних та фізичних забруднювачів із зазначенням конкретних прикладів, що мали місце у США та інших країнах. Лекції та лабораторні заняття проходили у тісному контакті із слухачами, що допомагало разом вирішувати певні питання або моделювати ситуації відповідно до теми. Проведений курс об’єднав фахівців різних спеціальностей та галузей, пов’язаних із виробництвом продуктів харчування та контролювання їхньої якості і безпеки.

     Успіх проведеного курсу та висока зацікавленість у ньому українських спеціалістів харчової промисловості спонукав до продовження співпраці у цьому напрямку. Новий двотижневий інтенсивний курс «Основи безпеки та якості харчових продуктів для фахівців харчової промисловості» («Fundamentals of Food Safety and Quality Workshop for Food Processing Professionals») було заплановано на травень 2020 року. Метою курсу було оволодіння учасниками знань, вмінь та практичних навичок вирішення виробничих проблем в процесі виготовлення харчових продуктів, ознайомлення із міжнародними практиками та підвищення комунікативних здібностей англійською мовою. Однак, через пандемію COVID-19 та суворий карантин, як в Україні, так і в США, тренінг перенесено на весну 2021 року.

     Натомість, Університет штату Пенсильванія (США) та НУБіП України вирішили провести низку безкоштовних підготовчих Zoom вебінарів для потенційних учасників семінару з безпеки харчових продуктів 2021 року. Вебінари будуть присвячені: правилам безпеки харчових продуктів у Сполучених Штатах, які стосуються харчових операцій. Теми включатимуть GMP (або Належну виробничу практику) і HACCP (або Критичні контрольні точки аналізу небезпеки). Впливу COVID-19 на операції з харчовими продуктами та проблеми безпеки харчових продуктів із маркуванням «свіжі».
     За умови зацікавленості в проведенні таких вебінарів надалі вони будуть продовжені.

Наталія Волощук
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook