ВІДКРИТА ЛЕКЦІЯ З ДИСЦИПЛІНИ «ХАРЧОВА ХІМІЯ», ЯК ФОРМА ОРГАНІЗАЦІЇ НАВЧАННЯ У ЗАКЛАДАХ ВИЩОЇ ОСВІТИ

1 жовтня 2020 року
м. Київ, НУБіП України, навч. корпус 12, ауд. 114 блок Б

       Відкриті заняття та взаємовідвідування є однією з основних форм методичної роботи кафедри та викладача, що має на меті вдосконалення методики проведення занять, підвищення педагогічної майстерності, обміну досвідом роботи тощо.

    Також ця форма комунікації є компонентом активізації творчої та професійної діяльності, стимулювання безперервної фахової та загальної освіти, якісної роботи викладача, підвищення відповідальності за результати навчання і виховання студентів.

      28 вересня 2020 року згідно з планом тпроведення відкритих лекцій, в межах дисципліни «Харчова хімія» яка викладається на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК доцентом кафедри стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції к.т.н. Ольгою Прядко було проведене відкрите лекційне заняття на тему «Нутрієнти харчових продуктів».

 

      Згідно з планом лекції були висвітлені наступні питання: основні поняття, закони, теорії та принципи хімії для розуміння сутності та закономірностей протікання процесів, що відбуваються у харчових продуктах; особливості хімічного складу рослинної та тваринної сировини в порівняльному аспекті; класифікацію основних органічних сполук, їх поживну і біологічну цінність; поняття про аліментарні, есенціальні, неаліментарні речовини їжі.

   На лекції були присутні представники професорсько-викладацького складу кафедри стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції, її завідувач професор Владислав Сухенко, та декан факультету професор Лариса Баль-Прилипко.

 

    Лекцію супроводжував влучно підібраний різноманітний презентаційний матеріал, який включав картографічні, статистичні, графічні та фотографічні дані по зазначеній тематиці, що дозволило лекторові застосовувати прийоми розповіді, показу, характеристики, пояснення, коментування і зберегти стійку увагу слухачів протягом всього заняття.

    Відкрите заняття було проведено на високому педагогічному рівні й одержано схвальні відгуки від магістрів та позитивні побажання щодо покращення викладацької майстерності викладача від присутніх на лекції колег і декана факультету.

 

Наталія Сілонова
к.б.н., доцент, секретар кафедри
стандартизації та сертифікації
сільськогосподарської продукції
 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook