Студенти першокурсники адаптуються до навчального процесу

30 вересня 2020 року

    Професор Микола Повозніков вже не вперше приймає першокурсників і щоразу демонструє унікальні можливості навчання і практики в НУБіП, розповідає про успіхи й досягнення колег і студентів, про стажування і практику, унікальні винаходи. Цього разу професор під час перерви між парами гостинно почастував студентів медом, яблуками і власноруч виготовленим соком. Спілкувалися невимушено й тепло, хоч за вікном накрапав осінній дощик. Колега привітала професора із прийдешнім святом День Учителя - передала іменну сувенірну футболку від професора, народного артиста Володимира Гришка.

     На наших парах завжди затишно.

    Після завершення курсу «Українська мова за професійним спрямуванням» кожен зробить для себе папку із необхідними для працевлаштування документами, це резюме, автобіографія, есе, заява, оголошення, бренд бук, трудовий договір, візитка, банер, - це «Папка успіху» - ключ до самореалізації професіоналів. Отже, мої студенти «озброєні» впевнена кожен реалізує себе за фахом, ця папка успіху буде ключем до самореалізації у майбутньому», - розмірковує викладач, науковець Вероніка Василівна Чекалюк.

   Ще за часів Стародавньої Греції той, хто володів мистецтвом комунікацій, був переконливим і впевненим під час публічних виступів, вважався лідером, перед ним відкривалися великі можливості. Комунікаційні навики – це наука, яку можна опанувати. Якщо ж знання підтримувати досвідом, удосконалювати техніку - успіх гарантовано не лише у кар’єрі, а й особистому житті.

   НУБіП – старт для кар’єрного зросту, папка успіху буде допомогою під час практичної роботи, - ділиться досвідом доцент кафедри української мови Вероніка Василівна Чекалюк.

    Мова душі - рідна мова, у кожного вона своя давньокитайськi цiлителi вважали, язик  — це друге серце, а мова - рух душі. Українська мова — одна з найбагатших мов світу, слова мають десятки синонімів, найрізноманітніші пестливі форми... факт: якщо людина, яка виросла на чужій землі, почує рідну мову чи пісню, то з нею починають відбуватися якісь неймовірні речі (радість, сльози, зміна емоцій). Адже рідна мова відповідає генетичному коду людини. Спілкуйся рідною мовою - шануйте традиції , бережіть один одного. На парах ми вчимося, а під час роботи гуртка «Юний журналіст» ми з колегами-студентами спілкуємося про природу й вивчаємо володіння університету, наші музеї та парки, особливо, конюшня і пасіка - надихають на творчість і любов до професії, цікаво спостерігати за бджолами як вони будують свій «дім», як дбають про себе і невтомно працюють.

Відео: https://youtu.be/1Ug5L4v9gYk
Автори: Діана Колесник, гурток «Юний журналіст»,
Олена Кульченко, гурток «Юний журналіст»
https://nubip.edu.ua/node/24013

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook