«Європейські дні досліджень та інновацій»: перспективи міжнародної співпраці НУБіП України

28 вересня 2020 року
     З метою розвитку наступної рамкової програми досліджень та інновацій Horizon Europe було організовано ряд заходів, серед яких – «Європейські дні досліджень та інновацій» у віртуальному форматі (22-24 вересня 2020 року).

     У рамках «Європейські дні досліджень та інновацій» були проведені сесії 23 вересня 2020 року «Посилення регіональних інновацій у Європі за допомогою Регіональної інноваційної схеми Європейського інституту інновацій та технологій (EIT RIS)» / Boosting Regional Innovation across Europe via the EIT RIS (https://eit.europa.eu/news-events/events/eit-stakeholder-forum-boosting-regional-innovation-across-europe-eit-ris) та 24 вересня 2020 року «Підтримка інноваційного потенціалу закладів вищої освіти Європи» / Supporting the Innovation Capacity of Higher Education Institutions in Europe (https://eit.europa.eu/news-events/events/eit-stakeholder-forum-supporting-innovation-capacity-higher-education-europe), в яких Лілія Калачнюк - керівник НКП «Харчова безпека, стале сільське господарство, морські дослідження та біоекономіка» на базі НУБіП України взяла участь за запрошенням оргкомітету заходів EIT.

     На міжнародному віртуальному заході 23 вересня 2020 років учасників було проінформовано про ключові досягнення та виклики Регіональної інноваційної схеми EIT та зосереджено увагу на нових елементах, представлених пропозицією Комісії щодо Стратегічної інноваційної програми EIT 2021-2027. EIT RIS є основним засобом розширення участі у його діяльності та ключовим інструментом Співтовариства EIT для зміцнення інноваційного потенціалу держав-членів та асоційованих країн Горизонту 2020 з відповідними показниками інновацій (згідно до Європейського інноваційного табло). 24 вересня 2020 року було організовано засідання «Підтримка інноваційного потенціалу вищих навчальних закладів Європи», на якому було проінформовано учасників про ключові елементи нової дії EIT щодо підтримки інноваційного та підприємницького потенціалу закладів вищої освіти, як зазначено в пропозиції Комісії щодо Стратегічної інноваційної програми EIT на 2021-2027 роки.

     25 вересня 2020 року в рамках міжнародних заходів «NCP Academy event» було організовано практичний тренінг «Digital moderation and virtual meeting design», в якому Л. Калачнюк брала участь з метою удосконалення проведення віртуальних заходів та їх ефективності у світлі викликів сьогодення.
     Для успішного знаходження партнерів для конкурсних заявок Horizon 2020 Green Deal повторно наводимо інформацію для участі у віртуальному Брокерському заході 14-15 жовтня 2020 року (https://h2020-green-deal-call-virtual.b2match.io/; див. оголошення на – https://nubip.edu.ua/horizon2020).

     У планах НКП «Харчова безпека, стале сільське господарство, морські дослідження та біоекономіка» на базі НУБіП України організація віртуального міжнародного семінару в жовтні цього року, прохання – слідкувати за оголошеннями на веб-сторінці (https://nubip.edu.ua/horizon2020).

Лілія Калачнюк,
керівник НКП «Харчова безпека,
стале сільське господарство, морські
дослідження та біоекономіка» на базі НУБіП України

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook