НУБіП України радо вітає студентів першого курсу та магістратури першого року навчання у гуртожитках студентського містечка!

19 вересня 2020 року
     Традиційно, у нашому університеті перед початком навчального року до гуртожитків заселяються їхні мешканці, серед яких окрема увага – першокурсникам. Цього року, через пандемією і запроваджений карантин поселення студентів 1 курсу та магістратури першого року навчання мало розпочатися 19 вересня. У зв’язку з цим, другою «хвилею» заселяються саме першокурсники, для яких це перше знайомство з кампусом і сусідами по кімнаті, облаштування своїх помешкань, а для батьків – хвилювання, що їхні діти йдуть в доросле життя.

     Близько 900 студентів виявили бажання поселитися швидше, ніж зазначено у графіку поселення. Тому 18 вересня адміністрації гуртожитків організовано і щиро зустріли, комісії з поселення розселили та пояснили першокурсникам Правила внутрішнього розпорядку в гуртожитках і дотримання умов загальнонаціонального карантину.

     Поселення студентів відбувається дотримуючись всіх рекомендацій Міністерства охорони здоров’я України: у вільному доступі знаходяться антисептичні засоби для обробки рук, розміщені контейнери з кришками для використаних засобів індивідуального захисту, наклеєна розмітка у гуртожитку для дотримання відповідної дистанції. Кожному відвідувачу проводять температурний скринінг безконтактним методом та нагадують про обов’язковий масковий режим. Задля уникнення скупчення в холах гуртожитків на вулиці розміщенні стільці та лавки для відпочинку студентів і їхніх батьків, які чекають своєї черги на поселення.

     Володимир, який поселився до гуртожитку №11, приємно здивований умовами проживання, задоволений відремонтованою кімнатою, а особливо зрадів новому спортивному майданчику із штучним покриттям поруч, адже любить активно проводити вільний час та грати футбол.
     Під час поселення у гуртожитках працюють паспортисти паспортного відділення, адже кожен студент, який поселяється в гуртожиток, має обов’язково зареєструватися за місцем проживання. У зв’язку з цим, для запобігання уникнення епідемічної ситуації біля паспортного відділення студентського містечка паспортистів розділили по гуртожитках. Також протягом поселення в гуртожитках присутні заступники директорів ННІ/деканів факультетів, допомагають вихователі гуртожитків та наставники академічних груп.

     Ректор університету Станіслав Ніколаєнко особисто відвідав усі гуртожитки студентського містечка, перевірив процедуру поселення студентів, дотримання рекомендацій Міністерства охорони здоров’я України, поспілкувався з першокурсниками і батьками. Велику увагу приділяють та постійно ведуть контроль за процедурою поселення студентів – проректор з навчальної і виховної роботи Сергія Кваші та проректор з навчально-науково-виробничих питань і адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко.

     В свою чергу старшокурсники, які вже протягом чотирьох тижнів проживали в гуртожитках та навчалися у звичайному аудиторному режимі відвідування занять і у яких з 21 вересня розпочинається дистанційне навчання – масово виїжджають додому. Близько 1000 осіб виїхали з гуртожитку – це свідчить про організованість, людяність, дисципліну наших студентів та розуміння ситуації у складних умовах карантину.
     Протягом двох днів поселення в гуртожитках не спадає напруга, усі працівники гуртожитків задіяні, кожен старається вчасно виконати поставлені завдання та максимально допомогти студентам, які вперше розпочинають доросле, самостійне життя.

 

     Ми сподіваємося, що гуртожиток стане для них справді другою домівкою і закликаємо студентів, які поселились в гуртожитки, відповідально ставитись до свого здоров’я та здоров’я своїх співмешканців, не нехтувати правилами особистої гігієни та дотримуватися маскового режиму за межами своєї кімнати.

Сергій Стецюк,
директор студентського
містечка
 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook