Відбулося засідання вченої ради агробіологічного факультету

17 вересня 2020 року

17 вересня під головуванням декана Оксани Тонхи відбулося засідання вченої ради агробіологічного факультету. На порядку денному перше питання було про результати вступної кампанії у 2020 р. Декан детально розповіла про виклики цьогорічного вступу, відмітила ефективність різних форм профорієнтаційної роботи НПП та студентів. Зазначила, що у 2020 р. на агробіологічний факультет на ОС «Бакалавр» та ОС «Магістр» набрано на денну форму навчання 404 особи. Особливо відмітила активність студентів, які поступили на ОС «Бакалавр» після школи. Однак, декан зазначила, що потребують уваги нові форми популяризації факультету й спеціальностей через засоби масової інформації.

Доцент кафедри овочівництва і закритого ґрунту Олександр Цизь долучився до виступу з питання вступної кампанії. Він зазначив, що з наступного року вступають в силу нові правила на ОС «Бакалавр» для вступників після коледжів, а саме, потрібно буде мати сертифікати ЗНО з 2 предметів – біології та української мови. Щодо ОС «Магістр», то з наступного року потрібно буде здавати ЄВІ.

Директор НДІ рослинництва та ґрунтознавства Ганна Ковалишина доповіла про результати вступної кампанії в аспірантуру. Вона відмітила, що в цьому році на денну форму навчання вступило 17 аспірантів. Також довела до відома керівників про терміни затвердження тем аспірантських робіт, індивідуальних планів, початок занять очної, вечірньої та заочної форм навчання. Наголосила на поданні заявок в аспірантуру на 2021 рік.

Завідувач кафедри землеробства та гербології Семен Танчик акцентував увагу щодо нових вимог до захисту на звання доктора філософії. Потрібно, щоб рецензенти були внутрішні та обов’язковою умовою є наявність статей в науково метричних базах Scopus чи Web of Science за темою дисертації.

На вченій раді була і приємна подія, а саме, нагородження завідувача лабораторії кафедри рослинництва Лариси Котречко почесним званням «Заслужений працівник НУБіП України». Також було вручено диплом переможця у «Фестивалі студентської науки 2020» за кращий науковий гурток, який виборола кафедра технології зберігання, переробки та стандартизації продукції рослинництва ім. проф. Б.В. Лесика.

Секретар навально-методичної комісії факультету, доцент Анатолій Бобер представив навчально-методичні розробки, які після розгляду та обговорення ухвалили рекомендувати до видання.

На засіданні було розглянуто й ряд інших важливих питань життєдіяльності факультету

 

Віра Кутовенко,

доцент кафедри овочівництва

 і закритого грунту 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook