Донецька область: рятувальники закликають не спалювати суху рослинність восени

11 вересня 2020 року
Донецька обл.

Спалювання сухої рослинності залишається актуальною проблемою. Подібного роду пожежі завдають невиправної шкоди лісовим масивам, тваринам, зменшують родючість земель, загрожують здоров'ю та життю громадян, а також будівлям і спорудам. На превеликий жаль, деяких людей не лякають ці наслідки й вони свідомо продовжують спалювати сміття та залишки сухої рослинності.

Аби запобігти виникненню загорянь на відкритих територіях та в екосистемах, фахівці Служби порятунку постійно проводять профілактичні заходи серед місцевих мешканців.

Так, 10 вересня такий захід відбувся в м. Добропілля. Рятувальники розповіли жителям причини виникнення пожеж в осінній період, серед яких виділили: перевантаження електромережі, спалювання сухої рослинності та сміття на відкритій місцевості під час господарських робіт, тощо. Також, людям нагадали про адміністративну та кримінальну відповідальності за порушення правил пожежної безпеки.

На завершення розмови, фахівці ДСНС надали кожному співрозмовнику пам’ятки з порядком дій у разі виникнення пожежі та номерами екстрених служб.

76.jpg

ГУ ДСНС України у Донецькій області

 

 Джерело: https://www.dsns.gov.ua

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook