Виконуючий обов’язки міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет ознайомився з практичною складовою підготовки агробіологів

11 вересня 2020 року

 

10 вересня 2020 року Національний університет біоресурсів і природокористування України відвідав тимчасово виконуючий обов’язки міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет. На пропозицію ректора Станіслава Ніколаєнка делегація, до складу якої також увійшли перший заступник міністра Микола Кизим та голова ради ректорів Київського вузівського центру Петро Куліков, відвідала агробіологічний факультет.

 
Спілкуючись зі студентами, які опановували методи дослідження зерна, грунтів, води на різноманітні забруднення, в тому числі і мікотоксинами, Сергій Шкарлет цікавився які культури в сучасних умовах посухи потребують більшого підживлення і якими видами добрив, їхній вплив на якість зерна і на кислотність грунтів тощо. Завдячуючи співпраці з роботодавцями, зокрема компанією АГРІ, студенти мають можливість працювати на сучасному наукоємному обладнанні, застосовувати експрес-інфра-тести, які в кілька разів швидше і точніше дозволяють робити ці оцінки.
 
Наступною стала лабораторія точного землеробства, де декан факультету Оксана Тонха представила найсучасніші технології, а студентство акцентувало на перевагах: такий спосіб обробітку землі дозволяє вести збалансоване природокористування та максимізувати прибутки сільськогосподарських виробників. 
 
 
 
 
 
Цікавість у Сергія Шкарлета викликала і лабораторія якості добрив, де також сконцентроване найсучасніше обладнання і студенти проводять хімічні досліди, як то кажуть «не на папері». Також делегація ознайомилася з унікальною експозицією музею грунтів університету, яка налічує більше 200 зразків. У ході спілкування наголошувалася виняткова роль підготовки високопрофесійних фахівців агропромислового комплексу для забезпечення продовольчої безпеки держави.
 
Віталій Коваленко, заступник декана з організаційної роботи
 
 
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook