І міжнародна науково-практична конференція "Новітні агротехнології"

10 вересня 2020, 15:10

     10 вересня 2020 року на базі Українського інституту експертизи сортів рослин відбулась І міжнародна науково-практична конференція "Новітні агротехнології" в якій прийняли участь співобітники кафедри генетики, селекції і насінництва ім. проф. М.О. Зеленського - Віталій Жемойда та Роман Спряжка.

     Наукові досягнення зробили можливим створення міждисциплінарних напрямків для вирішення теоретичних та прикладних завдань в аропромисловому секторі шляхом усунення кордонів між різними сферами наукової діяльності. Збереження біологічного різноманіття в умовах стрімкого розвитку селекції рослин, зміни клімату та прагнення до виробництва якісних та безпечних продуктів харчування вимагають всеохоплюючого вивчення сучасних напрямків аграрної науки: від молекул до математичних моделей та економічних показників.
     Особливо актуальним є оцінка нових сортів в процесі їх випробування, оскільки на даному етапі відбувається визначення не тільки їх якості та біорізноманіття, а й оптимізація нормативних витрат, розробка автоматизованих схем та методів.

     Із вступним словом виступив директор УІЕСР, голова наукового комітету конференції - Сергій Мельник.

     Слідом із коротким вступним словом виступила Лариса Присяжнюк - голова організаційного комітету.

     На пленарному засідання було заслухано доповіді Світлани Каленської на тему "Рослинництво XXI століття: виклики та інновації" та Бориса Сорочинського на тему "Регулювання в Європейському Союзі сортів рослин, що отримані з використанням нових технологій селекції".

     Метою проведення І міжнародної науково-практичної конференції «Новітні агротехнології» було налагодження та поглиблення наукових зв’язків, обмін досвідом та поширення знань про важливість наукового підходу в сільському господарстві, пошук шляхів вирішення прикладних і теоретичних проблем в агропромисловому секторі та сортовипробуванні.

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook