Знайомимо магістрів із лідерами м’ясопереробної галузі
Під час навчальної практики студенти ОС «Магістр» за спеціальністю «Ветеринарна санітарія, гігієна і експертиза відвідали Миронівський м’ясопереробний завод «Легко» ВП ПАТ «МЗВКК». Це сучасне високотехнологічне підприємство, що застосовує передові новітні технології в галузі виробництва готових м’ясних виробів. Нині дане підприємство входить до четвірки найбільш технологічних м’ясопереробних підприємств в Європі. Асортимент продукції МПЗ «Легко» нараховує 147 найменувань готової продукції.
Технологічний процес організовано з використанням сучасного обладнання нидерландскої компанії GEA.
Всього на заводі п’ять технологічних ліній потужністю 150 т/добу готової продукції, із графіком роботи у тир зміни. На виробництві є цехи: упаковки, маринування, підготовки, формовки, термічної обробки. Працівники різних етапів обробки харчового продукту мають різний колір одягу.
На виробництві впроваджена інтегрована система управління якістю та безпекою харчових продуктів відповідно до стандартів: ISO 9001: 2008 Система управління якістю (Сертифікат СН12 / 0557 виданий органом SGS) та FSSC 22000 діє до: 2013 Схема сертифікації систем безпечності (Сертифікат СН12 / 0579 виданий Органом SGS)
З 18 вересня 2015 року МПЗ «Легко» сертифікований за вимогами Global Standard for Food Safety - BRC (British Retail Consortium). Більшість британських, європейських і світових компаній роздрібної торгівлі, власники брендів і підприємств харчової промисловості використовують тільки послуги і товари тих компаній, які сертифіковані за стандартом BRC.
Підприємство виробляє продукцію як для реалізації на внутрішньому ринку України, так і для експорту в багато країн світу. 23 липня 2013 року Миронівський м'ясопереробний завод "Легко" отримав дозвіл поставляти свою продукцію до країн Європейського союзу.