На Харківщині палають пожежі у Дворічанському та Чугуївському районах

3 вересня 2020 року

Від учора на Харківщині тривають пожежі. На місці вже майже добу працівники державної лісової охорони спільно з ДСНС та іншими службами ліквідують осередки займання. 

На Харківщину за дорученням Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Романа Абрамовського для координації̈ заходів з ліквідації пожежі вже виїхав перший заступник Міністра Богдан Боруховський. Заступник Голови Держлісагентства Юрій Болоховець від учора перебуває на місці осередку пожежної ситуації.


За інформацією лісництв і ДСНС, 2 вересня у другій половині дня на території Дворічанського лісництва між населеними пунктами Гороб’ївка та Гряниківка Дворічанського району сталася лісова пожежа на площі майже 500 га, з них 100 га - верхової пожежі.


Через пориви вітру полум’я почало перекидатись на верхівки дерев на житловий сектор с. Гороб’ївка, що межує з лісом.


За інформацією ДСНС, згоріло та постраждало приблизно 27 житлових будинків. Для евакуації населення залучено автобус. За останніми даними, людських жертв немає.


Ще одна лісова пожежа сталася на території військового лісництва Новомосковського лісогосподарства, поблизу с. Клугино-Башкирівка Чугуївської міськради. Зокрема, почалось загорання лісової підстилки площею близько 10 гектарів.


Сьогодні вранці пожежа вже розповсюдилася на лісові насадження Малинівського лісництва ДП «Чугуєво-Бабчанське ЛГ». Орієнтовна площа пожежі становить 45 га, у тому числі верхової - 4 гектари.

 Джерело: https://menr.gov.ua

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook