Масштабна пожежа у Харківській області: горять сотні гектарів лісу, вогонь перекинувся на житлові будинки - tsn.ua

2 вересня 2020 року
Харківська обл.

Горить щонайменше 400 га лісу.

Пожежа, яка у Харківській області спалахнула між населеними пунктами Горобівка та Гряниківка, перекинулась на хвойний ліс площею щонайменше 80 га та на житловий сектор прилеглого села. Існує загроза поширення полум’я на сусіднє село.

Про це інформують у пресслужбі ДСНС Харківської області та у МВС. За інформацією рятувальників, полум’я перекинулося на верхівки дерев та на житловий сектор села Горобівка, яке межує з лісом, через сильні пориви вітру. Крім того, є загроза поширення вогню на сусіднє село Гряниківка.

Загальна площа пожежі становить щонайменше 400 га, з них 100 га — верхового лісу. Вогонь уже знищив вісім житлових будинків. Для евакуації населення залучено автобус.

Водночас, пожежа, яка також виникла 2 вересня у селі Клугино-Башкирівка на території Новомосковського лісогосподарства, наразі не загрожує населеним пунктам. Площа пожежі — 10 га.

До місця займання направлено додаткові сили рятувальників, залучено пожежний потяг і пожежний літак АН-32П.

Через пожежу оголошено евакуацію жителів: що відбувається у Харківській області.

Обидві пожежі — і поблизу Чугуєва, і в Дворічанському районі — ще навіть не локалізовані.

У середу, 2 вересня, у Харківській області спалахнули одразу дві масштабні пожежі. 400 гектарів лісу горить у Дворічанському районі. Вогонь упритул підібрався до селища Горобівка. Оголошено евакуацію жителів. Водночас, рятувальники приборкують вогонь і в Чугуївському районі. Там палає 20 гектарів, просто на межі з територією військової частини.

Так, хвойний ліс спалахнув біля невеликого селища Башкирівка. За кілька годин їдкий дим від пожежі сягнув Харкова. А це 30 км від епіцентру. Білі стовпи диму здіймаються на сотні метрів заввишки. Їх помітно навіть із сусідніх населених пунктів. Рятувальники намагаються не допустити, аби вогонь перекинувся на військову частину та житлові будинки.

Наразі під Харковом палає 20 гектарів лісу – це суха трава та лісова підстилка. Полум'я гасять працівники лісового господарства та рятувальники, яких викликали навіть з обласного центру. Також задіяли гелікоптер, що скидає воду на осередок вогню. Із Башкирівки людей з осель поки не евакуйовано.

А от в Дворічанському районі є і евакуація та значно більша площа пожежі. Там аж три осередки займання. Загальна площа - 400 гектарів. Пожежа почалася у хвойному лісі Дворічанського лісництва. Туди довелося викликати не лише місцевих, а й з десяток відділень служби порятунку з Харкова та інших районів області. Для ліквідації пожежі задіяли пожежний потяг і літак. Через пориви вітру полум’я перекинулося на верхівки дерев та на будинки селища Горобівка. Вогнем знищено вже 8 житлових будинків, що межують із лісом. Звідти та з сусіднього села Гряниківка евакуюють мешканців.

Обидві пожежі — і поблизу Чугуєва, і в Дворічанському районі — ще навіть не локалізовані.

 

 Джерело: https://tsn.ua,
https://tsn.ua

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook