Заслужена відзнака: Дмитра Войтюка нагороджено орденом «За заслуги» I ступеня

26 серпня 2020 року

    Напередодні двох знаменних для України свят – Дня Державного Прапора України та Дня Незалежності України, у колективі кафедри сільськогосподарських машин та системотехніки ім. акад. П.М. Василенка відбулась приємна подія: професор кафедри Дмитро Григорович Войтюк був нагороджений орденом «За заслуги» I ступеня. Тепер він – повний кавалер цієї державної нагороди, якою відзначаються видатні заслуги громадян в економічній, науковій, соціально-культурній, військовій, державній, громадській та інших сферах суспільної діяльності.


    Майже 60 років тісно пов’язують Дмитра Григоровича з кафедрою сільськогосподарських машин та системотехніки ім. акад. П.М. Василенка (у минулому – кафедра сільськогосподарських машин), куди він вступив у 1962.р. до аспірантури до акад. П.М. Василенка, закінчивши попередньо у 1960 р. механіко-технологічний факультет (у минулому - факультет механізації сільського господарства) нашого ж навчального закладу.
    По закінченню аспірантури у 1966 р. він яскраво, гідно і надзвичайно продуктивно пройшов шлях від асистента до декана механіко-технологічного факультету (1976-2001 р.р.) і далі до директора навчально-наукового технічного інституту (2001 2010 р.р.), професора, члена-кореспондента Національної академії аграрних наук України. У 1988 2005 рр. Дмитро Григорович очолював кафедру сільськогосподарських машин та системотехніки.
    Багато важливих для держави, рідного навчального закладу і кафедри подій і справ, здійснених за участі та керівництва Д.Г. Войтюка, увібрав у себе цей шлях. Це – підготовка тисяч висококваліфікованих інженерів-механіків сільськогосподарського виробництва, будівництво навчальних корпусів, організація на факультеті студентських механізованих загонів для роботи у Казахстані, діяльність яких стала джерелом безцінного досвіду для майбутніх інженерів, постійна турбота про забезпечення кафедри і факультету новітніми технічними засобами, написання навчальних посібників і підручників, всебічна підтримка і допомога у впровадженні у навчальний процес, нерідко вперше в аграрній освіті, сучасних дисциплін, зокрема «Гідропривод сільськогосподарської техніки», «Система точного землеробства», робота з аспірантами, організація багатьох наукових конференцій державного і міжнародного рівня. Д.Г. Войтюк завжди опікувався впровадженням новітніх розробок та технологій у навчальний процес, виробництво і наданням всебічної підтримки ініціативним і активним співробітникам, був і залишається невичерпним джерелом освітніх і наукових ідей.
    Тож висока державна оцінка здобутків і досягнень професора кафедри сільськогосподарських машин та системотехніки ім. акад. П.М. Василенка Дмитра Григоровича Войтюка є цілком закономірною і заслуженою. Від усього колективу механіко-технологічного факультету щиро вітаємо нашого відомого, заслуженого і, разом з тим, простого, щирого і доброго колегу. Бажаємо йому здоров’я та незгасної енергійності і натхнення на довгі роки!


 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook