Виробнича практика студентів магістратури ОП "Агрохімсервіс у прецизійному агровиробництві" в компанії АгріЛаб

23 серпня 2020 року
   Зовсім трохи нам залишилось до омріяного диплому магістра, минулого року ми стали першопрохідцями магістерської програми, створеної кафедрою агрохімії та якості продукції рослинництва НУБіП України, спільно з компанією "AgriLab".

     
    Програма нова, тут "кують", так би мовити, фахівців із точного землеробства, котрих так бракує, особливо зараз – в умовах масової діджиталізації польових робіт. А все нове, як правило, викликає як цікавість, так і сумніви. Особливо гостро постало питання – де проходити виробничу практику, щоб набути навиків із точного землеробства "без посередників". На щастя, це питання вирішилось, і доволі швидко: зараз ми є частиною команди AgriLab, котра першою в Україні запровадила повний цикл точного землеробства у реальне виробництво.

     На практиці ми маємо змогу брати участь у цікавих проектах, пропонувати і реалізовувати власні ідеї, а головне – здобувати ті знання і навики, що дають змогу трансформувати агрономію традиційну в інноваційну. Більшість студентів прагнуть одразу переходити до практики – я їх розумію, самі такими були. Проте, з власного досвіду можу сказати – є багато моментів, де вкрай необхідна теоретична підготовка, без якої сповільнюється робочий процес. 

     

    Тому зараз усім знайомим, що збираються вступати на наш факультет, ми радимо обирати освітню програму "Агрохімсервіс у прецизійному агровиробництві". Вже на старті програми для нас проводили і виїзні заняття на полях, і практикуми від експертів агрохолдингів, усі дисципліни підібрані так щоб ефективно використати ці 1,5 роки, що у нас є. Навчальний план корегується відповідно до запитів студентства та зацікавленості в процесі навчання.

    Схема працює: теорія + практика у виробництві + сучасні технології + творчі здібності молодого агронома. Але не забувайте, що всі з чогось починали. У нашому випадку, магістерська програма з точного землеробства - "відправна точка". 

   Студентки магістратури першого року навчання освітньої програми "Агрохімсервіс у прецизійному агровиробництві"
Каріна Кулик, Поліна Писаревська, Анастасія Понько

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook