Бакалаври з обліку і оподаткування мріють стати магістрами НУБіП України

22 серпня 2020 року
     Вибір професії — один з головних життєвих кроків, який здійснює людина в юному віці. Це по суті вибір життєвого шляху, вибір долі. Від вибору професії до душі у великій мірі залежить задоволення людини своїм майбутнім, її щастя. Саме такої думки бакалаври обліку і оподаткування Тетяна Гайдученко й Марина Шевчук (випускниці НУБіП України) та Юлія Кулик (Житомирський агротехнічний коледж).

 

     Тетяна Гайдученко – майбутній магістр обліку і оподаткування – мріє про блискучу кар’єру бухгалтера.

     — Розкажіть, будь ласка, про себе, обрану спеціальність та групу, в якій Ви навчалися в бакалавраті.
     – У цьому році я, Тетяна Гайдученко, отримала диплом бакалавра з відзнакою за спеціальністю «Облік і оподаткування» в НУБіП України. Для мене це – надзвичайна подія, адже ще зі школи мріяла навчатись у престижному столичному виші та опанувати затребувану у сучасному світі професію бухгалтера.
     Сучасний бухгалтер виконує функції фінансового аналітика, менеджера, економіста, бізнес-радника. В НУБіП я отримала всі очікувані знання та навіть більше і очікую на гарні перспективи. Наразі я (як і мої одногрупники) планую продовжувати навчання в університеті й отримати диплом магістра з обліку та оподаткування. Не маю жодних сумнівів в тому, що це значно підвищить шанси отримати високооплачувану та престижну посаду. До речі, й не зазначаю, якщо Ви помітили, що колишні одногрупники, адже спілкування між нами після закінчення бакалаврату не зупиняється ні на мить, і усі ми впевнені, що після успішного складання вступних іспитів знову зустрінемось, будучи вже студентами-магістрами. Протягом всього періоду навчання у нашій групі панувала атмосфера дружньої підтримки та здорової конкуренції, що стимулювало ще краще навчатись. Успіхам один одного, як у навчанні, так і в громадських справах, завжди щиро раділи, адже це були успіхи нашої невеликої студентської родини. Нині всі успішно отримали дипломи бакалавра (четверо - з відзнакою) та готуються до фахового іспиту для вступу у магістратуру своєї Almamater.

     — Як Ви оцінюєте навчальний процес, у тому числі і по фахових дисциплінах?
     – За весь час навчання у мене жодного разу не було бажання пропустити якусь пару, адже і лекції, і практичні заняття були цікавими та пізнавальними, викладачі – компетентними та уважними, аудиторії – гарно оснащеними та зручними. Завдяки чудовим викладачам фахових дисциплін, отримала гарні знання, вміння та навички, які дуже допомогли під час проходження обов’язкової практики. Вона проходила легко та цікаво й не виникало жодних проблем завдяки тому, що вона була добре організованою, були враховані всі можливі нюанси. Завдяки проходженню практики я отримала можливість поглибити знання, отримати практичні навики й впевненої себе почувати у самостійній практичної діяльності.

     — Які були особливості навчання в дистанційному режимі?
     – Бракувало живого спілкування з викладачами та одногрупниками. Проте, ми активно комунікували за допомогою електронних ресурсів. Дистанційні особливості на якість навчання практично не вплинули, оскільки завдяки давно та звично функціонуючому навчально-інформаційному порталу elearn.nubip.edu.ua не була втрачена жодна лекція чи практичне заняття. Для покращення розуміння та сприйняття матеріалу викладачами були організовані онлайн-лекції та онлайн-консультації. Я щиро вдячна за так гарно налагоджений процес навчання у дистанційному режимі.

     — Що Ви можете сказати про участь в активному житті університету, науковій роботі?
     – Впродовж років навчання на економічному факультеті я неодноразово брала участь в олімпіадах, займала призові місця та захищала честь університету на рівні України. Також я та мої одногрупники завжди були учасниками наукових конференцій, які проходили як у стінах університету, так і в інших навчальних закладах. Навчаючись на четвертому курсі, з науковою роботою «Система пенсійного забезпечення в Україні: оцінка та шляхи удосконалення», над якою працювала під керівництвом професора Євгенії Калюги зайняла І місце у Всеукраїнському конкурсі наукових робіт, що проходив на базі Національної академії статистики, обліку і аудиту. Усі чотири роки начання проживала у студентському гуртожитку №10, про який у мене залишились лише позитивні згадки. Була активним членом Студентської ради гуртожитку. Загалом я і більшість моїх одногрупників постійно поєднували навчання з активною студентською та науковою діяльністю, були членами Студентської організації економічного факультету та Студентської ради гуртожитку. Одногрупниця Антоніна Мусій довгий час очолювала Студентську організацію факультету, поєднуючи активну громадську діяльність з успішним навчанням. Членами організації довгий час були Анна Костюк (яка впродовж тривалого часу чудово справлялася з обов’язками старости групи), Ксенія Будяк, Юлія Кобзар та інші. Студентське життя запам’яталось цікавим та насиченим подіями. Це найкращі роки мого життя і я безмежно щаслива, що вони пов’язані з НУБіП.

     — Які маєте заплановані перспективи?
     – Звісно, як вже зазначала, продовжувати навчання в НУБіП України для здобуття диплому магістра зі спеціальності «Облік і оподаткування». Адже, магістратура – це вищий рівень профільної освіти, який дозволяє поглибити спеціалізацію за певним професійним спрямуванням, а після закінчення – дає можливість займатися науково-дослідницькою чи педагогічною діяльністю, або ж вибудовувати свою блискучу кар’єру швидкими темпами в провідних міжнародних та національних компаніях. До речі, знаю, що переважна більшість нинішніх магістрів – уже другокурсників спеціальності «Облік і оподаткування» – поєднують успішне навчання і свій кар’єрний розвиток за фахом. І кожен з них у свій час просто повірив у можливості й перспективи, які розкриває НУБіП України!

 

     Марині Шевчук професія бухгалтера до душі.

 

     

     — Марина, не жалкуєте про свій вибір?
     – Звичайно, що ні. Бухгалтерська справа зараз дуже затребувана в Україні. На даний момент неможливо уявити роботу успішного підприємства без хорошого бухгалтера. Зазвичай роботодавці вимагають набагато більшого, ніж звичайного підрахунку. Хороший бухгалтер повинен не тільки вміти добре рахувати, а й впевнено користуватися комп'ютером, реагувати дуже швидко на будь-які зміни законодавства. І всі ці знання можна отримати в НУБіП України.

     — Чи плануєте продовжувати навчання в магістратурі?
     – Так, я вже подала документи. За чотири роки зрозуміла,що професія бухгалтера мені до душі. Вища освіта дозволяє аналізувати, прогнозувати та прораховувати ситуацію наперед, а не просто вирішувати ситуацію, яка вже виникла.

 

     Відмінниця Юлія Кулик обирає перспективну професію бухгалтера.

     — Розкажіть про себе.

     – Закінчила Житомирський агротехнічний коледж за спеціальністю «Облік і оподаткування». Ставлю і домагаюся нових цілей. Вмію переконувати людей. Люблю дізнаватися нове, швидко навчаюся. Не зупиняюся на досягнутому, тому і вирішила вступати в НУБіП України. Впевнена, навчальний заклад дасть мені можливість розвиватися далі.

     — Що стало вирішальним у виборі професії бухгалтера?
     – Відверто кажучи, довго не могла зрозуміти яку ж професію обрати, а допомогла прийняти рішення рідна тітка, яка працює бухгалтером. Саме вона продемонструвала й довела мені, що робота бухгалтера – не просто цифри, а це справжнє мистецтво.

     — Які маєте захоплення?
    – Обожнюю читати книги та пізнавати Україну, подорожуючи, саме з них черпаю натхнення.

    — Які мрії на майбутнє?
    – Здобути вищу освіту та досягти успіху в професії бухгалтера.

 

     Отож, шановні майбутні магістри з обліку і оподаткування, дякуємо за Ваш вибір і бажаємо успіхів при складанні вступних іспитів, а ще на шляху вибудовування своє кар’єри за фахом!

Розмову вели:
Євгенія Калюга,
завідувачка кафедри,
Наталія Кузик, Тамара Гуренко,
Оксана Данілочкіна,
доценти кафедри

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook