Розширений старостат ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження обговорив особливості сценаріїв початку нового навчального року в умовах пандемії

19 серпня 2020 року
     В університеті проведена велика робота щодо підготовки до нового навчального року в умовах пандемії. Головний сценарний план, викладений у наказі ректора від 11 серпня 2020 року №584, передбачає адаптивний графік освітнього процесу з урахуванням епідеміологічної ситуації у відповідності до Постанови Головного державного санітарного лікаря України від 30.07.2020р. №42 «Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах освіти в період карантину».

     Для більш детального інформування студентського загалу про особливості реалізації основних вимог наказу ректора і був організований розширений старостат у форматі вебінару, до якого мали змогу приєднатися не тільки завідувачі кафедр, куратори груп, представники студентського самоврядування, а й всі бажаючі студенти. До порядку денного були включені питання початку 2020-2021 навчального року, поселення в гуртожиток.

     На початку наради в.о. директора Віктор Каплун нагадав, що саме старости є представниками студентів для організації навчального процесу та управління студентським колективом академічної групи при залученні її до заходів, які проводяться ректоратом університету і директоратом інституту. А в умовах сьогодення злагоджена робота усього колективу навчально-педагогічних працівників і студентів є надзвичайно важливою з огляду забезпечення якості освітнього процесу.
     Окрім виступу в.о. директора інституту, важливі думки озвучили заступники директора Ігор Болбот та Олексій Романенко, завідувачі кафедр Володимир Козирський, Андрій Жильцов та Ніна Батечко.
     Але головними спікерами на старостаті все ж були студенти. Запитання старост академічних груп Віталія Босика, Оксани Пшеничної, Івана Савченка, Івана Хомутова, Назарія Ступаченка та ін. торкались, насамперед, можливого розвитку подій за умов посилення карантину, поселення у гуртожиток, забезпечення дистанційного навчання, протиепідемічних заходів під час очних занять у аудиторіях тощо.

     Загалом, учасники онлайн-наради відчули, що студенти скучили за спілкуванням, за контактним навчанням і випромінювали позитив. То ж чекаємо, шановне студентство, на вас в Голосієві. І сподіваємось, нам ніщо не завадить реалізувати наші задуми у цих непростих умовах.

Олексій Романенко,
заступник директора ННІ енергетики,
автоматики і енергозбереження
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook