Дистанційне практичне навчання студентів магістратури шляхом організації та участі у вебінарі «Особливості конструкції фільтрів WIX FILTERS та сучасні стратегії їх розвитку»

12 липня 2020, 9:31
 Виробнича практика є невід’ємною складовою підготовки студентів магістратури факультету конструювання та дизайну, які навчаються за спеціальністю «Галузеве машинобудування», освітніми програмами «Технічний сервіс машин та обладнання сільськогосподарського виробництва» та «Обладнання лісового комплексу».
    Цього навчального року виробнича практика для студентів магістратури кафедри надійності техніки розпочалася 8 червня 2020 р. і проходить на протязі 6 тижнів в дистанційному режимі. Студенти магістратури за погодженням із керівниками практиками та керівниками магістерських досліджень обрали місце для отриманням практичних навичок, адже вони визначились із тематикою магістерських робіт, більшість з них приймає участь в роботі наукових студентських гуртків, вже працює у вільний від навчання час.
    Одним із базових підприємств для проходження виробничої практики в дистанційному режимі є відоме в Україні та за її межами підприємство ТОВ «МАНН+ХУММЕЛЬ ФТ УКРАЇНА». Директор підприємства Олег Будяй та керівник відділу збуту продукції Олег Продеус є членами ради роботодавців факультету конструювання та дизайну Національного університету біоресурсів і природокористування України.
    Співробітники кафедри надійності техніки та студенти магістратури факультету конструювання та дизайну стали співорганізаторами вебінару на тему «Особливості конструкції фільтрів WIX FILTERS та сучасні стратегії їх розвитку», який проходив на виробничій базі компанії ТОВ «МАНН+ХУММЕЛЬ ФТ УКРАЇНА» (м. Красилів, Хмельницької області). Тематика вебінару направлена на підвищення ефективності та якості наукових досліджень в галузі фільтрації, посилення наукових досліджень, популяризації корисної інформації про сучасні технології.
    В роботі вебінару також прийняли участь співробітники факультету конструювання та дизайну та механіко-технологічного факультетуНемішаєвського агротехнічного коледжу (смт. Немішаєве, Україна), ТОВ «Індустрія Техногруп» (м. Київ, Україна), ТОВ «Техноторг-ДОН», (м. Миколаїв, Україна).
    Вебінару передували наступні заходи, які були проведені співробітниками кафедри надійності техніки, факультету конструювання та дизайну і ТОВ «МАНН+ХУММЕЛЬ ФТ УКРАЇНА»:
  • погодження з керівництвом ТОВ «МАНН+ХУММЕЛЬ ФТ УКРАЇНА» питання щодо включення підприємства до складу базових щодо проходження виробничих практик та дистанційних виробничих практик для студентів магістратури, які навчаються за спеціальністю «Галузеве машинобудування», освітніми програмами «Технічний сервіс машин та обладнання сільськогосподарського виробництва», «Обладнання лісового комплексу»;
  • координація проходження виробничої практики в дистанційному режимі керівниками практики та керівниками магістерських досліджень;
  • ознайомлення з відео матеріалами про історію компанії, виробничу діяльність, системи фільтрації, які запроваджені MANN+HUMMEL і представлені ТОВ «МАНН+ХУММЕЛЬ ФТ УКРАЇНА»;
  • участь у V Міжнародному науково-практичному онлайн семінарі «Надійність сільськогосподарської техніки в системі інноваційних процесів» (25 червня 2020 р.) за участю ТОВ «МАНН+ХУММЕЛЬ ФТ УКРАЇНА» (м. Красилів, Хмельницької області.) та ТОВ «Індустрія Техногруп» (м. Київ, Україна);
  • безпосередня участь у вебінарі на тему «Особливості конструкції фільтрів WIX FILTERS та сучасні стратегії їх розвитку», онлайн екскурсія на виробничій базі ТОВ «МАНН+ХУММЕЛЬ ФТ УКРАЇНА».
    Керівник відділу Олег Продеус представив змістовну доповідь, яка охопила цілий спектр питань. Він ознайомив учасників вебінару з історією створення та сьогоденням МАНН+ХУММЕЛЬ і ТОВ «МАНН+ХУММЕЛЬ ФТ УКРАЇНА». Глобальність компанії підтверджена: понад 150 роками досвіду, понад 20 000 співробітників, 1000 висококваліфікованих інженерів, комплексом наукових досліджень та випробувань, впровадженням результатів понад 3000 патентів.
 

    Доповідач відзначив, що партнерами та клієнтами WIX FILTERS є такі відомі компанії, як: BMW, Tesla, Ford, Volkswagen,Volvo, Holden та багато інших.
 
    Компанія проводить плідну співпрацю з навчальними закладами, яка передбачає:
  • практичне навчання студентів;
  • підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників та співробітників;
  • покращення матеріально-технічної бази за рахунок надання навчальних матеріалів, стендів, макетів, зразків сучасних фільтрів та елементів фільтрувальних систем.
 

    Матеріали вебінару можуть бути використані для підготовки студентів магістратури, як навчаються за спеціальністю «Галузеве машинобудування», при вивченні дисциплін «Надійність обладнання лісового комплексу» та «Надійність обладнання технічного сервісу», «Управління та логістика підприємств технічного сервісу» та «Проектування технологічних процесів та підприємств технічного сервісу».
 

    Частина презентаційних матеріалів може бути використана для студентів, які навчаються за спеціальністю «Будівництво та цивільна інженерія» в розрізі вивчення дисциплін «Надійність будівельної техніки», «Технічне обслуговування і ремонт будівельної техніки», «Проектування підприємств технічного сервісу».
 

    Керівник відділу Олег Продеус зазначив, що використовуючи електронні каталоги, які пропонує WIX FILTERS можна ознайомитись з конструктивно-технологічними характеристиками понад 17 тисяч найменувань продукції що включають паливні, повітряні, салонні, спеціальні та інші фільтри та системи.
 

    Також учасники вебінару були ознайомлені з новинками в галузі фільтрації, які включали сучасні індикатори до фільтрів, абсорбенти води та інші продукти компанії.
 
 
    В обговоренні матеріалів вебінару прийняли участь науково-педагогічні працівники НУБіП України: завідувач кафедри, професор Сергій Пилипака та професор Віктор Несвідомін, доцент Олексій Бешун та доцент, заступник декана факультету конструювання та дизайну Олег Марус, старший викладач Олександр Бистрий та аспірантка Альона Лісєєва.
 

 
  Напередодні проведення вебінару, науково-педагогічні працівники кафедри надійності техніки та студенти магістратури факультету конструювання та дизайну, Олександр Красновський та Віталій Безсмертний пройшли навчання в режимі онлайн у WIX institute of Filtration Technology та отримати безкоштовно сертифікати фахівця в галузі фільтрації.


    Студенти та співробітники факультету конструювання та дизайну і кафедри надійності техніки висловлюють найщиріші слова вдячності керівництву та співробітникам ТОВ «МАНН+ХУММЕЛЬ ФТ УКРАЇНА» за організацію вебінару, та допомогу у підвищенні якості практичного навчання студентів.
Зіновій Ружило,
декан факультету конструювання та дизайну,
Андрій Новицький,
завідувач кафедри надійності техніки

  

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook