Мінеральні добрива з мулу - реальний проєкт вітчизняних науковців.

18 липня 2021 року

 В Україні існує проблема утилізації осаду стічних вод. З кожним роком об’єм осаду зростає, а наявні мулові майданчики водоканалів не в змозі прийняти весь їх об’єм.

Для вирішення проблеми накопичення, складування та утилізації мулу, КП "Житомирводоканал" звернулось до науковців. 16 липня на підприємство завітала делегація фахівців із Інституту водних проблем та меліорації НААН, щоб розглянути питання використання мулу з очисних споруд каналізації у якості мінеральних добрив. У заході взяв також участь в.о. зав. кафедри теплоенергетики Національного університету біоресурсів і природокористування України, доцент Євген Антипов.

Під час зустрічі було обговорено проєкт виготовлення органічних, екологічно безпечних добрив із мулу з додаванням опалого листя і перспективи його використання. Експерти переконують, що мул на очисних спорудах — це не проблема, а актив, який може допомогти аграріям вирощувати екологічно безпечну продукцію, адже ці добрива матимуть ряд переваг у порівнянні із хімічними: вони можуть бути дешевшими, кориснішими і ефективнішими.

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook