Можливості онлайн-освіти для студентів НУБіП України від нашого американського партнера

24 червня 2020 року

Сучасний процес здобуття освіти стає багатоканальним і модульним завдяки активному використанню інтерактивних комп’ютерних технологій. Вагомість онлайн-освіти в усьому світі посилилась в умовах карантину для попередження розповсюдження короновірусної інфекції (COVID-19).

Нині студенти Національного університету біоресурсів і природокористування України мають можливість вивчати дисципліни онлайн у зручний час та у власному темпі. Корисним доповненням до власних електронних курсів НУБіП є курси за напрямками сталого розвитку аграрного сектору іноземних університетів-партнерів, зокрема Університету штату Пенсільванії.

Найактивніші студенти 4 курсу економічного факультету зі спеціальності "Фінанси, банківська справа та страхування" (18 осіб) мали нагоду пройти онлайн курс з часткового бюджетування "Partial Budgeting" (https://extension.psu.edu/partial-budgeting ), який розроблений консалтинговим відділом Університету штату Пенсільванії.

Даний курс сфокусований на формуванні у студентів практичних навичок із здійснення часткового бюджетування та обґрунтування управлінських рішень при порівнянні бізнес альтернатив у господарській діяльності сучасних фермерів.

Після опрацювання матеріалів американського онлайн курсу з часткового бюджетування, майбутні фінансисти поділилися своїми враженнями про новий та важливий досвід.

Всі студенти відмітили доступність подачі матеріалу курсу, його логічну структурованість та якісне наповнення.

Дзюменко Олена та Максюта Катерина: Курс «Часткове бюджетування» із Сарою Корнелісс є корисним та пізнавальним, оскільки дає ґрунтовне розуміння фінансових механізмів функціонування аграрного малого та середнього бізнесу, його факторів для нарощування конкурентоспроможності компаній.

Веремій Яна та Моргун Альона відмітили, що основним результатом навчання за даним курсом є краще розуміння складових часткового бюджету та здобуття практики його формування, можливість проаналізувати надходження та видатки бюджету, обґрунтовувати успішність запропонованого бюджету.

 

Слюсаренко Влад, Коцюруба Олена та Крейтаровська Юля: Часткове бюджетування включає в себе ряд етапів: визначення пріоритетів у господарській діяльності, оцінювання бізнес альтернатив з позиції переваг та витрат (позитивні та негативні наслідки), визначення впливу певних змін на прибуток при врахуванні також неекономічних ефектів.

Курс надає можливість отримувати знання з максимальним практичним спрямуванням.

Інформація подана у різних формах: пояснення, відео матеріали, містить детальні приклади з часткового бюджетування.

 

Рівень сприйняття та розуміння інформації курсу моніториться за допомогою виконання проміжних тестів та практичних завдань. У разі неправильної відповіді, після тестування студенти можуть скористатися поясненнями до тестів щодо правильного висвітлення питання.

Як наголошують Сова Альона та Шнайдер Анна, особливо сподобалася можливість одразу перевірити вивчений теоретичний матеріал та пройти тести на закріплення знань.

Хоменко Анастасії сподобалась креативність сучасного оформлення курсу та чудова нагода покращити свої навички з англійської мови. 

Таким чином, онлайн курс з часткового бюджетування "Partial Budgeting" від Університету штату Пенсільванії - це сучасна освітня платформа, яка дає можливість отримувати нові знання легко та ефективно.

Майбутні бакалаври економічного факультету переконанні, що в майбутньому зможуть застосувати отриманні знання на практиці, і рекомендують всім студентам університету активно долучатися до здобуття нового досвіду у рамках співпраці НУБІП України та Університету штату Пенсільванії.

 

 

Тетяна Куць,

к.е.н., доцент кафедри

Статистики та економічного ананлізу,

 

заступник декана економічного факультету

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook