«ECO-EXPO-2020» - філософія екологізації майбутнього»

7 березня 2020, 16:27

 

Формування світогляду сучасного фахівця-еколога, окрім класичних знань з екології, збалансованого природокористування та екологічного менеджменту, потребує також і усестороннього володіння інформацією з сучасних екологічних трендів, які присутні в суспільстві. Таким маркером є різноманітні спеціалізовані виставки в екологічній галузі. Однією з них була виставка «ECO-EXPO-весна-2020», яка відбулася з 4 по 7 березня 2020 року у м. Києві на території Міжнаціонального виставкового центру.

ECO-EXPO-весна-2020» ˗ XVI виставка органічних, екологічно чистих товарів, інновацій та послуг для здорового способу життя. Метою даного заходу було об’єднання громадськості навколо органічного ринку, охорони навколишнього середовища та формування екологічної свідомості населення.

Структура виставки передбачала поєднання класичних виставкових експонатів із проведенням серії «Зелених семінарів», на яких розглядалися питання свідомого ресурсоспоживання, еко- та біопакетів, розвитку органічного руху, екологізації різноманітних масових заходів, формування екопоселень. Також було проведено майстер-клас по апсайклінгу для прихильників свідомого споживання «Друге життя старої футболки: затишний волохатий килимок зі старих футболок» та WorkShop «50% екологічної відповідальності у громадських організаціях» від Всеукраїнського молодіжного руху Lets do it Ukraine.

 На тематичних стендах були презентовані товари з екоматеріалів та рослинного пластику (на основі кукурудзяного крохмалю, гліцерину та фарб на рослинній основі): екологічно чистий біопосуд, пакети (в т.ч. сміттєві), які повністю розкладаються і не залишають по собі токсичного сліду (BioRestore, Greenpack, Naturpack, Sinum PP). В умовах компостування вони здатні повністю розкладатися протягом 120 днів. На одній з експозицій було представлено ТМ «Паперовий екосвіт», що є виробником різноманітної продукції, переробленої із вторинної сировини. Найбільш популярними є офісний папір, екопакети, екоблокноти, папір для упаковування, тощо.

Крім того, багато учасників презентували натуральну, екологічну та органічну продукцію – харчові продукти, товари для побуту, косметичні товари, тощо (doTERRA, bezСАХАРА, Choice, Bonjour Cava, Dizolve, H2ORGANIC & FITO, GREENWAY, LACON, LIFE SYNERGY, LIQBERRY, TUPPERWARE, ФГ «АМАРАНТ», ЕКО ЧІПСИ, ТМ «ЕКОЛІЯ», ЕКОСЛАД, ТОВ «ЕКОМЕД», ТОВ «ЗОЛОТІ ГОРИ», КУМИС ТА МАСЛО, ТОВ «СИРОМАН» і т.д.

Таким чином, відвідування «ECO-EXPO-2020» дало нам можливість ознайомитися із сучасним спектром розвитку екологічно-орієнтованої економіки та отримати нові знання із екологічних інновацій, які розглядалися нами у розрізі дисципліни «Екологічний менеджмент» (лектор: к.с.-г.н., доцент кафедри екології агросфери та екологічного контролю Ладика Марина Миколаївна).

«Природа все бачить!» ˗ головна теза, сформульована нами, після відвідування виставки. І ми, покоління сучасної екологічної молоді, маємо зробити усе можливе для її збереження і відновлення!

Захід був насичений і цікавий!

 

 

Маргарита Охріменко,

Олена Колганова,

магістри-екологи за освітньо-професійною програмою

 «Екологічний контроль та аудит»


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook