У студентів першого курсу факультету землевпорядкування розпочалась ознайомча практика

9 червня 2020, 13:39

 Щорічно після закінчення другого семестру студенти першого курсу факультету землевпорядкування проходять ознайомчу з фахом навчальну практику. Вони знайомляться з сутністю і головними рисами професії землевпорядника, провідними підприємствами в галузі землеустрою, геодезії та картографії. Ознайомча практика на першому курсі є продовженням вивчення та закріплення набутих знань із дисциплін геодезичного, землевпорядного і топографо-картографічного профілю в реальних умовах геодезично-топографічної, землевпорядної, земельно-кадастрової та картоукладальницької діяльності і передбачена навчальним планом за напрямом підготовки фахівців ОС «Бакалавр» 193 «Геодезія та землеустрій». Студенти обов’язково відвідували головні підприємства у цій сфері, знайомилися з їх структурою, практичною роботою, здобутками і проблемами, перспективами майбутньої співпраці і працевлаштування. Цього ж року пандемія коронавірусу і карантинні заходи внесли свої корективи у звичний перебіг практики. Тому керівникам довелося внести корективи у програму практики та замінити реальні екскурсії на бази практик екскурсіями віртуальними, причому двох видів: спочатку таку екскурсію проводили керівники практики, а надалі її здійснювали самі студенти, працюючи з Інтернет-джерелами, сайтами цих підприємств.
В цей сонячний день на платформі Zoom керівники ознайомчої практики – професор, завідувач кафедри геодезії та картографії І. П. Ковальчук та ас. кафедри геодезії та картографії К.А.Лук’янчук зібрали студентів 1 і 2 групи першого курсу факультету землевпорядкування на організаційну нараду. На ній студенти ознайомилися з Програмою практики, її завданнями, послідовністю їх виконання, сутністю професії землевпорядника, з видами документації стосовно обліку земельних ресурсів, видами землевпорядних робіт, дізналися чимало цікавого з історії виникнення та розвитку нашого університету, який 29 травня відсвяткував свій 122 рік від Дня заснування, про історію створення факультету землевпорядкування,  його структуру, завдання у сфері підготовки фахівців за спеціальністю 193 «Геодезія та землеустрій», напрями дослідницької роботи, про грані професії землевпорядника. Впродовж цього тижня планується «відвідати» ДНВП «Картографія», ДП «Центр державного земельного кадастру», ДП «Київський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою». Важливою складовою практики є виконання індивідуальних завдань кожним студентом і кожною студенткою та їх узагальнення у вигляді бригадних звітів, а на завершення – прилюдний захист виконаної роботи на завершальному етапі практики.


Бажаємо студентам цікаво і з користю провести ознайомчу практику, більше дізнатися про професію землевпорядника, оволодіти новими знаннями, «приміряти» вподобане до себе – майбутнього геодезиста, землевпорядника, картографа, працівника сфери кадастру, оцінки земель, їх охорони та управлінця у галузі земельних відносин!

Лук’янчук Катерина,
асистент кафедри геодезії та картографії

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook