Підсумки практики з дисципліни «Оперативна хірургія, топографічна анатомія та анастезіологія»

3 червня 2020 року

Згідно календарного плану у студентів 3 курсу та 2 скороченого курсу навчання завершилась навчальна практика з дисципліни «Оперативна хірургія, топографічна анатомія та анастезіологія». В умовах карантину практику для студентів проводили дистанційно. Для дистанційного проходження практики був розроблений спеціальний 5-денний курс, який включає в себе програму практики, графіки проходження практики, завдання для практики, відеоматеріали із усіх тем дисципліни «Оперативна хірургія, топографічна анатомія та анастезіологія» у вигляді навчальних відеороликів, які демонструють практичні навики по кожній темі, передбаченій робочою програмою практики.

Перша тема включала в себе організацію хірургічної роботи в господарстві та на виїздах, проведення хірургічної диспансеризації поголів’я, вивчення методів фіксації та повалу тварин. Друга тема включала оволодіння технікою внутрішньошкірних, підшкірних та внутрішньом’язових ін’єкцій, методикою внутрішньовенних вливань і технікою пункції вен, а також технікою накладання бинтових пов’язок на різні ділянки тіла тварин.
Завдання третьої теми включали освоєння методик знеболювання різних видів тварин, застосування новокаїнових блокад при різній хірургічній патології у свійських тварин та техніки роз’єднання тканин і накладання швів.
В темі 4 були розглянуті питання запобігання рогоутворення у телят та освоєно способи декорнуації великої рогатої худоби. Тема 5 дня практики включала вивчення способів фіксації різних видів тварин при кастрації та можливих ускладнень, оволодіння практичними навичками кастрації різними способами. Для максимально ефективного проходження практики використовували програми Zoom, Viber, навчальні електронні курси.

Результати практики студенти фіксували у щоденниках, які по завершенні курсу були успішно захищені.

Доц. Ткаченко В.В.
Доц. Солонін П.К.
Асистент Тарнавський Д.В.

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook