ЗЛАГОДЖЕНІСТЬ, ОРГАНІЗАЦІЙНІСТЬ, ПРОФЕСІОНАЛІЗМ – РЕЗУЛЬТАТ РОБОТИ ЕКЗАМЕНАЦІЙНОЇ КОМІСІЇ ІЗ ПРОВЕДЕННЯ КОМПЛЕКСНОГО КВАЛІФІКАЦІЙНОГО ЕКЗАМЕНУ У СТУДЕНТІВ ЗІ СПЕЦІАЛЬНОСТІ 101 «ЕКОЛОГІЯ»

3 червня 2020 року
Факультет захисту рослин, біотехнологій та екології

Відповідно до наказів ректора НУБіП України № 321 від 28.04.2020 року та № 262 «З» від 16.04.2020 року про створення екзаменаційної комісії (ЕК) для прийому кваліфікаційного екзамену у студентів ОС «Бакалавр» зі спеціальності 101 «Екологія», до складу комісії увійшли професійні фахівці, зокрема, професори та доценти факультету захисту рослин, біотехнологій та екології: голова комісії – професор кафедри екології агросфери та екологічного контролю Віталій Гайченко, члени комісії – доцент кафедри загальної екології та безпеки життєдіяльності Людмила Соломенко, доцент кафедри екології агросфери та екологічного контролю Олена Наумовська, доцент кафедри екології агросфери та екологічного контролю Віта Строкаль; технічний секретар комісії – доцент кафедри екології агросфери та екологічного контролю Сергій Павлюк.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Екзаменаційна комісія працювала 2 і 3 червня 2020 року. Окрім членів комісії, на екзамені були присутні директор навчально-наукового центру виховної роботи та соціального розвитку Геннадій Ржевський, т.в.о. декана факультету захисту рослин, біотехнологій та екології Юлія Коломієць, заступник декана факультету захисту рослин, біотехнологій та екології Валерія Бондарь. Вони побажали успіхів студентам у написані комплексного кваліфікаційного іспиту, а також акцентували увагу на тому, що НУБіП України надає прекрасні можливості для подальшого професійного розвитку студентства у рамках магістерських програм університету.

Ефективність роботи комісії була зумовлена злагодженістю у роботі. Зокрема, заздалегідь розроблена покрокова процедура проведення комплексного кваліфікаційного екзамену і для студентів, і для самої комісії з використанням платформ Zoom та Elearn, а також проведена напередодні консультація зі студентами (на платформі Zoom). Саме ці заходи сприяли успішній здачі  студентамиекзамену.

Процедура роботи ЕК передбачала зустрічі зі студентами на платформі Zoom о 7:45 ранку (оголошення основних моментів та ключових слів для написання кваліфікаційного екзамену), о 10:00 (робоче засідання комісії для злагодженості у перевірці знань студентів), об 11:00 (вирішення основних технічних проблем та ситуацій, які виникли під час написання екзамену у студентів) та о 14:00 (оголошення студентам основних результатів екзамену).

Як результат, студенти показали досить високі результати зі спеціальності «Екологія» (загалом екзамен успішно здали 74 студенти денної форми навчання та 15 – заочної), що, у свою чергу, свідчить про професіоналізм та науковість у викладанні науково-педагогічними працівниками навчальних дисциплін. Під час оголошення основних результатів комісія побажала всім студентам успіхів у наступному їхньому кроці – захисті бакалаврських робіт, а також бути наполегливими у досягненні поставлених цілей та креативними й цілеспрямованими у вирішенні повсякденних питань, не зупинятися й продовжувати підвищувати свій професійний рівень у межах магістерських програм НУБіП України.

 

Віта Строкаль,

доцент кафедри екології

агросфери та екологічного контролю

 

Валерія Бондарь,

заступник декана ФЗРБтаЕ

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook