Херсонщина: за минулу добу в Каховському районі ліквідовано дві лісові пожежі

22 травня 2020 року
Херсонська обл.

9 травня в області сталося дві лісові пожежі на території Новокаховського лісництва. Перший виклик на пульт зв’язку 13-ї Державної пожежно-рятувальної частини надійшов о 16:25 про загоряння у 5-му кварталі Новокаховського лісництва. На місце події направлено одне відділення пожежно-рятувльного підрозділу та співробітників Державного підприємства Каховського лісового господарства Новокаховського лісництва. По прибуттю за місцем виклику вогнеборці встановили, що пожежа лісова низова і відразу приступили до її ліквідації. Остаточно приборкати займання на площі 0,01 га вдалося о 17:05. Причини пожежі встановлюються.

Другий виклик каховським рятувальникам про загорання лісової підстилки у 5-му кварталі поблизу с. Світлово надійшов о 19:42. На місце події одразу ж виїхало чергове відділення підрозділу. До ліквідації підстилки залучились і співробітники Державного підприємства Каховського лісового господарства Новокаховського лісництва.

Пожежу вдалось ліквідувати о 21:15 на площі 0,15 га.

Ймовірною причиною пожежі могли стати дитячі пустощі з вогнем. Зі слів очевидців підлітки підпалювали тополиний пух, це й могло призвести до загорання сухої підстилки.

ГУ ДСНС нагадує батькам, щоб вони стежили за розвагами своїх дітей, забороняли ігри з вогнем,

пояснювали наскільки такі дії можуть бути небезпечними для них самих та довкілля.

50.jpg51.jpg

Джерело: https://www.dsns.gov.ua

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook