ЗМІНИ В СИСТЕМІ ОСВІТИ УКРАЇНИ НА КАРАНТИНІ НЕ ВІДОБРАЗИЛИСЬ НА НАВЧАЛЬНОМУ ПРОЦЕСІ МАГІСТРАНТІВ СПЕЦІАЛЬНОСТІ «ХАРЧОВІ ТЕХНОЛОГІЇ»

26 травня 2020 року
м. Київ, НУБіП України, Факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК, Cisco Webex

«Під час карантину навчання відбувається виключно дистанційно. Заклади вищої та фахової передвищої освіти мають академічну автономію. Вони самостійно визначають, як організувати освітній процес в умовах карантину, та які технології використовувати для дистанційного навчання. Кожен студент має виконати індивідуальний навчальний план цього навчального року». Саме такі рекомендації отримали всі виші на період карантину від Міністерства освіти і науки України.

      Впродовж останніх п’яти років викладачі кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК активно працюють зі студентами факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК у віртуальному середовищі з використанням навчального порталу Elearn. Проте якщо раніше навчальний матеріал студенти опрацювали на заняттях в університеті, де викладач своїми жестами і мімікою надавав родзинок лекціям чи лабораторним заняттям, то цей семестр в більшій мірі прийшлося провести нам усім дистанційно. І ось настав той тривожний момент, коли закріплені знання необхідно показати і цей шлях пройдено успішно.

   Екзамени з дисципліни «Оптимізація виробничих процесів», яку викладає доцент Марія Жеплінська, для магістрантів спеціальності «Харчові технології» відбувалися за участі начальника навчального відділу Оксани Володимирівни Зазимко, яка привітала студентів і побажала їм відмінних балів, гарного настрою та спокою.

На екзаменах був присутній в.о. завідувача кафедри Володимир Василів, який також підбадьорував студентів. Викладачі кафедри доценти Марія Жеплінська, Михайло Муштрук та старший викладач Зінаїда Бурова зробили все можливе, щоб обстановка була невимушеною, але при цьому зібраною для проведення екзамена.
 
 
Аналіз проведеної Марією Жеплінською роботи над електронним навчальним курсом «Оптимізація виробничих процесів» показав, що найбільша відвідуваність студентів була саме протягом часу, який відводився для занять за розкладом, що свідчить про високу самоорганізованість та дисциплінованість студентів. В період з півночі до восьми годин ранку студенти як не дивно відпочивали, що говорить про їх міцний сон, який став заспокійливим бальзамом під час сесії, як виявилось після екзамену.
 
 
У великій нагоді сьогоднішнім студентам, а незабаром випускникам факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК стануть отримані ними вміння самостійно планувати свою діяльність, приймати рішення робити вибір та нести за нього відповідальність. Отримані навички відбирати необхідну інформацію, структурувати та використовувати її для прийняття рішення з конкретної задачі магістранти підтвердили під час виконання підсумкової атестації, за що отримали хороші бали.
Грунтовний аналіз, здійснений після завершення екзаменів, засвідчує, що така робота була вдалою, з чим кафедра процесів і обладнання переробки продукції АПК вітає магістрантів з успішним складанням екзамену з дисципліни «Оптимізація виробничих процесів» для освітніх програм «Технологія зберігання, консервування та переробки м’яса» і «Технології зберігання та переробки водних біоресурсів» та бажає їм в подальшому натхнення й наснаги для складання екзаменів, що чекають ще попереду!
 
Марія Жеплінська,
доцент кафедри процесів і
обладання переробки продукції АПК
 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook