Онлайн-іспит з комплексної дисципліни «Фармакогнозія, фармацевтична та токсикологічна хімія» спеціалізації «Ветеринарна фармація» пройшов успішно

25 травня 2020 року

18 травня студенти ОС «Магістр» спеціалізації «Ветеринарна фармація», яка функціонує на факультеті ветеринарної медицини, успішно склали іспит з комплексної дисципліни «Фармакогнозія, фармацевтична та токсикологічна хімія». Іспит проводили на електронному навчальному порталі Elearn Національного університету біоресурсів і природокористування України, а для співбесіди із студентами використали платформу Zoom. Це перший дистанційний іспит для викладачів кафедри фармакології, паразитології і тропічної ветеринарії та студентів ОС «Магістр» спеціалізації «Ветеринарна фармація», і досвід отриманий при цьому є вагомий.

Комплексна дисципліна «Фармакогнозія, фармацевтична та токсикологічна хімія» складається з трьох розділів. Розділ "Фармацевтична хімія" (викладач Юлія Палиця, кандидат фармацевтичних наук, доцент) навчає проведенню аналізу якості лікарських засобів і вивчає сучасну класифікацією лікарських засобів. Розділ «Фармакогнозія» (викладач Олена Гальчинська, кандидат ветеринарних наук, доцент) формує професійну компетентність, навички і уміння майбутнього лікаря, його фармацевтичне мислення, адже засоби рослинного походження становлять більше третини усіх лікарських засобів, дозволених для застосування у лікувальній практиці в Україні. Знання отримані дають знання для вибору лікарських засобів рослинного походження у лікуванні і профілактиці захворювань тварин. Розділ «Токсикологічна хімія» (викладач Володимир Духницький, доктор ветеринарних наук, професор) вивчає методи виділення, очищення, якісного виявлення та кількісного виявлення отруйних і сильнодіючих речовин, а також їхніх метаболітів в об’єктах природи. За допомогою методів токсикологічної хімії встановлюють і контролюють гранично-допустимі концентрації (ГДК) отруйних речовин у воді й повітрі, розробляють норми залишкових кількостей пестицидів та інших токсичних речовин у продуктах харчування.

Результат підсумкової атестації з розділу «Фармацевтична хімія» разом з результатами підсумкової атестації з розділу «Фармакогнозія» і розділу «Токсикологічна хімія» формують загальну оцінку з навчальної роботи комплексної дисципліни «Фармакогнозія, фармацевтична та токсикологічна хімія».
В умовах карантину заняття проводились з використанням розроблених електронних навчальних курсів на базі платформи Elearn НУБіП України. За місяць до іспиту всі студенти активно працювали і зробили перерву лише на травневі свята.

Іспит приймали викладачі відповідальні за викладання своїх розділів. Технічну підтримку проведення іспиту та співбесіди забезпечив доцент Григорій Бойко.

Комплексний іспит відбувався в декілька етапів. Напередодні іспиту було проведено консультацію, де ґрунтовно обговорили алгоритм здачі іспиту онлайн і варіанти виходу із критичних ситуацій, пов’язаних із технічною стороною.

В день іспиту о 8:30 студенти ввійшли на навчальний електронний курс, отримали автоматично сформовані білети, які включали два теоретичних питання і десять тестових. На виконання згідно положення студенти мали 80 хвилин.

Після перевірки робіт викладачі провели співбесіду за допомогою платформи Zoom.

Всі студенти отримали позитивні оцінки, а викладачі набули досвіду у прийманні іспитів в онлайн-режимі.

У студентів ще два іспити попереду, тож хочеться побажати їм успіху, здоров’я і стабільно працюючої мережі інтернет.

Григорій Бойко, Юлія Тимошик

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook