Онлайн-формат заочної форми навчання магістерських програм «Управління інноваційною діяльністю» і «Дорадництво»

17 травня 2020 року

      

    Протягом трьох тижнів тривала сесія магістрів ОПП «Управління інноваційною діяльністю» і «Дорадництво» заочної форми навчання. Дисципліни є на платформі еlearn, але без пояснень не дуже просто. Заняття проходили з використанням платформи ZOOM. Відвідуваність занять 100% , ніхто нікуди не поспішає і лекції можуть слухати навіть члени родини та приймати участь у обговоренні.

     Аналіз розв'язку питань організації фінансових та інвестиційних операцій, ознайомлення зі специфікою протиріч функціонування грошових потоків та методами і прийомами роботи фінансового менеджера для здійснення професійного управління фінансовими активами суб'єктів виробничо-господарської діяльності, оволодіння практикою організації і управління інвестиційною діяльністю на підприємствах різних форм власності і інноваційного бізнесу з дисципліни «Фінансовий та інвестиційний менеджмент» представила завідувач кафедри публічного управління та менеджменту інноваційної діяльності, професор Ольга Витвицька.
     Професор Андрій Скрипник з дисципліни «Системний аналіз і прийняття управлінських рішень» обґрунтував як з позиції системного аналізу можна сформулювати таку послідовність дій, які становлять зміст процесу постановки задачі прийняття рішення: визначення меж системи, що підлягає оптимізації; визначення головного показника (критерію) ефективності, за яким можна оцінити характеристики відшуканого рішення. 
     Маркетинг інновацій як діяльність, спрямовану на пошук нових сфер діяльності, розробка абсолютно нового товару та введення у виробництво існуючих товарів інновацій розкрив в дисципліні «Маркетинг інновацій» доцент Владислав Скрипниченко.
     Роль інноваційного проекту, як комплексу взаємопов'язаних заходів, для створення, виробництва та просування на ринок нових високотехнологічних продуктів за встановлених ресурсних обмежень розглянув у дисципліні «Управління інноваційними проектами» доцент Олександр Стретович.
     Дисципліну «Міжнародний менеджмент» як вид менеджменту, головними цілями якого є формування, розвиток і використання конкурентних переваг фірми за рахунок можливостей ведення інноваційного бізнесу в різних країнах і міжкраїнної взаємодії представила доцент Ольга Костюк.
     Успішний спеціаліст – консультант з дорадництва потребує не тільки професійних знань і практичного досвіду, а і неперервної освіти, підвищення кваліфікації, знання нових технологій і програм.. Була створена група «Дорадники 1 курс» у вайбері, де у визначений час всі збирались для отримання інформації і рекомендацій стосовно програми навчальних курів, відповідей на питання тощо. Сам курс «Планування інформаційно-консультаційних програм» викладався професором Тетяною Кальною-Дубінюк.
     У повному обсязі було опрацьовано лекційний матеріал щодо розробки планів дорадчих програм, виконано практичні завдання для набуття навиків з розробки анкет для проведення опитування сільгоспвиробників і населення, навчальних програм виконано підсумкове тестування та індивідуальні роботи у вигляді презентацій по курсу.
     Всі іспити з дисциплін проходили за розкладом, затвердженим ННІ неперервної освіти і туризму. Дистанційна форма здачі іспитів проходила в два етапи це розв’язок тестів в еlearn та розсилка на електронну пошту магістрів екзаменаційних білетів і по закінчені, відправка відповідей на перевірку викладачу і співбесіди в ZOOM. Час пройшов досить швидко.
     Всі магістри успішно пройшли екзамінаційні випробування, відмітили предметність навчання й корисність щодо використання набутих знань у своїй подальшій діяльності.
     З кожним днем онлайн-навчання стає все більше популярним не лише у світі, але й в Україні. Адже завдяки різноманітним проектам всі охочі можуть стати студентами. 
     Головне – це бажання вчитись та доступ до інтернету.
Бажаємо всім успіху!
Нікіта Пундик, 
магістр ОПП «Управління інноваційною діяльністю»
Олена Березовська, 
магістр ОПП «Дорадництво»

 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook