Розширення можливостей реалізації студентських бізнес ініціатив від кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту

16 травня 2020 року
     «Моя краща підприємницька порада? Починайте!», так вважає Дейв Морін, засновник соціальної мережі Path. З його думкою важко не погодитись, адже будь яка ініціатива, проєкт або бізнес має починатись з першого кроку – кроку дії в цьому напрямку. І першим кроком для студентів, що мають ідеї, хочуть їх реалізувати, мають бажання підтримати цікавий проєкт та/або створити бізнес - є навчання. При чому навчання саме тим Hard та Soft навичкам, які вони зможуть застосувати і досягти поставленої мети.

Кафедра виробничого та інвестиційного менеджменту, в рамках ініціативи по проведенню семінарів та воркшопів із практиками з бізнесу та інших сфер економіки, запросила студентів на зустріч із Андрієм Заікіним, засновником і директором платформи Innovative Partnership та YEP Incubator. Семінар на тему «22 pictures about Startups» стосувався розвитку стартап руху в Україні та світі, визначенню найважливіших аспектів впровадження ідеї у життя: її якості, команди, бізнес підходів до оцінювання та презентації.

Завідувачка кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту Шинкарук Лідія Василівна відзначила важливість таких семінарів та обговорення тем стартапів, ідей та проєктів, оскільки вони формують бачення того, чому важлива не тільки ідея, але і її апробація, скільки і над чим потрібно працювати, щоб досягти успіху. Також Лідія Василівна відзначила основні напрямки підтримки з боку кафедри з реалізації власного потенціалу студентів, і ця можливість надається в рамках магістерської програми «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами» загалом і при викладанні дисциплін кафедри зокрема. Це і Всеукраїнський конкурс студентських робіт «Від ідеї до успіху», і участь у конференціях і виїзних заняттях на підприємства, і підготовка проєктів для грантових ініціатив від міжнародних донорів тощо.

Підтримуючи цю думку, Андрій Заікін, в рамках свого виступу, окреслив важливість співпраці із університетською спільнотою, що дозволяє поєднувати академічні знання та практичні навички, озвучив напрямки діяльності в рамках інкубатора YEP, наголосив на важливості правильної підготовки свого стартапу чи ідеї для залучення інвестицій та відповів на питання студентів.

 

Резюмуючи виступи, учасники висловили сподівання та зафіксували наміри подальшої співпраці в напрямку розвитку студентських бізнес-ініціатив, що дозволить сформувати ефективний механізм співпраці кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту та YEP інкубатора і розширити можливості для студентства реалізувати свій потенціал.


Ірина Титарчук,
доцент кафедри виробничого
та інвестиційного менеджменту

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook