В умовах дистанційного навчання викладачі кафедри адміністративного менеджменту та ЗЕД не тільки навчають, а й навчаються

8 травня 2020 року
Кафедра адміністративного менеджменту та зовнішньоекономічної діяльності
Головна особливість сучасної освіти полягає в тому, що, на відміну від традиційної, де центральною фігурою є викладач, акценти поступово переносяться на студента, котрий активно проектує свою траєкторію навчання в неперервному освітньому середовищі. Відповідно змінилась і методика викладання. Ефективна освіта стала неможливою без інтенсивного використання в навчальному процесі технологій дистанційного навчання. Особливо гостро зросла потреба в освоєнні нових способів комунікації зі студентами після запровадження карантину.
Для підвищення своєї педагогічної майстерності викладачі кафедри адміністративного менеджменту та зовнішньоекономічної діяльності: завідувач кафедрою, д.е.н.. проф. Мостенська Т.Л., к.е.н., доц. Ковтун О.А., к.е.н., доц. Коваленко Н.О. та ст.викладач Гречанюк Л.М.,  взяли участь у курсах підвищення кваліфікації науково-педагогічних та педагогічних працівників аграрних вищих навчальних закладів І-IV рівнів акредитації за програмою «Інформаційне і телекомунікаційне забезпечення навчального процесу: Інструменти дистанційного навчання».
Дистанційне навчання – це сукупність технологій, що забезпечують доставку студентам основного обсягу навчального матеріалу, інтерактивна взаємодія студентів і викладачів у процесі навчання, надання студентам можливості самостійної роботи з навчальними матеріалами. Засобами, що забезпечують у дистанційному навчанні використання усіх форм взаємодії, є сучасні інформаційні телекомунікаційні технології, які дають студентам змогу самостійно долучатися до найрізноманітніших інформаційних джерел. Найбільш поширеними засобами організації дистанційного навчання на сьогодні є засоби, що базуються на Інтернет-технологіях – електронна пошта, відеоконференції, чати, форуми, веб-сайти, онлайн-бібліотеки, файли розсилок.
Згідно затвердженої програми курсу з 21 квітня по 4 травня 2020 року відбулася серія годинних вебінарів за такими темами:
1.        Планування роботи НПП кафедр, адміністративного персоналу факультетів та університету в умовах дистанційного навчання, моніторинг проведення онлайн-занять, організація дистанційної звітності викладачів та опитування студентів.
2.        Огляд інструментів дистанційного навчання для організації навчального процесу у закладах вищої освіти.
3.        Методика використання електронних навчальних курсів на платформі Moodle в умовах дистанційного навчання. Інструменти для організації комунікації зі студентами.
4.        Інтегрування он-лайн платформи Zoom в ЕНК на платформі Moodle. Технічні та організаційні аспекти проведення он-лайн занять з використанням Zoom.
5.        Платформа Webex Meetings для проведення онлайн-занять. Використання Webex Teams для групової роботи в межах корпоративного акаунту.
6.        Інструменти GoogleApps для дистанційного навчання. Спільна робота з документами.
7.        Google Meetings – інструменти дистанційного навчання для користувачів корпоративних акаунтів. Організація онлайн-активностей з використанням інструментів Google.
8.        Сервіси платформи О365 для управління навчальною діяльністю студентів університету.
9.        Використання Microsoft Teams та онлайн-сервісів Microsoft для організації дистанційного навчання. Робота з документами, ресурсами, завданнями. Організація онлайн-занять, інструменти комунікації.
10.    Використання Календаря та спільних документів. Використання сервісів управління бізнес-процесами.
Дякуємо колективу факультету інформаційних технологій за організацію та проведення курсу підвищення кваліфікації. Зі своєї сторони вважаємо, що результатом стане більш активне залучення студентів та викладачів до тісної взаємодії дистанційно, а також використання отриманих навичок як дистанційно, так і у звичному режимі.

 

Людмила Гречанюк,

заступник декана факультету аграрного менеджменту, старший викладач кафедри

 
 
 
 
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook