Олександр Приходько: «За знаннями з дорадництва в НУБіП України»

26 квітня 2020 року

 

 

     Олександр Приходько, спеціаліст проекту OrganicHelper, вирішив поповнити свої знання з дорадництва та вступити в магістратуру НУБіП України за освітньою програмою "Дорадництво" – єдиною в Україні.

 

  • Розкажіть про себе.

     – Виріс в селі на Волині і з малечку працював в полі. З 8 класу навчався в спеціалізованому ліцеї. Далі отримував освіту в Львівському національному університеті Івана Франка за спеціальністю "Економічна статистика". Після того як отримав економічну освіту, повністю присвятив себе розвитку продовольчого ринку України. Це вивід нових торгових марок на ринок та забезпечення їх присутності на полицях магазинів. Для мене готовий продукт на полиці, це довга і кропітка робота усіх ланок, включаючи людей в полі, які є основою отримання безпечного і якісного готового продукту.

  • Які Ваші професійні здобутки?

     – Вивід на ринок України ТМ Корона, ТМ чіпси Люкс, розвиток і трансформація олійного ринку, зокрема розвиток ТМ Ашан, ТМ Своя лінія, ТМ Clever (олія соняшникова рафінована та олії холодного віджиму), входжу до робочої групи з розвитку органічного сектору в Україні та консультування фермерів з побудови ланцюгів постачання.

  • Що сприяло Вашому рішенню вчитись у магістратурі за спеціальністю "Менеджмент", освітня програма "Дорадництво"?

     – Дорадництово, як свідчить досвід розвинутих країн світу, є рушійною силою ринкової економіки. Дорадники сприяють поширенню нових знань і інформації, впровадженню інновацій, щоб сільгоспвиробники були конкурентоспроможними на ринку, отримували прибутки. Тому, хочу обновити власні знання та бути більш корисним для фермерів.

  • Чому Ви обираєтє саме НУБіП України?

     – Є позитивні відгуки з ринку та поради знайомих, які колись отримували освіту в НУБіП, де була відкрита (2001 рік) кафедра аграрного консалтингу, єдина в Україні, що впровадила магістерську програму з дорадництва.

  • Які Ви бачите перспективи у роботі після закінчення магістратури за напрямком "Дорадництво"?

     – Дорадництво є дуже перспективним напрямом в ринкових умовах. В Україні прийнятий закон "Про сільськогосподарську дорадчу діяльність". Дорадчі служби та консалтингові фірми створюються швидкими темпами і потребують фахівців – дорадників різних напрямків. Я фактично вже зараз почав консультувати фермерські господарства. Після навчання це зможу робити більш професійно.

  • Бажаємо Вам успіхів!

Розмовляла Тетяна Кальна-Дубінюк,
професор кафедри туристичного та 
готельно-ресторанного бізнесу і консалтингу

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook