Чи можливо поєднувати роботу і навчання в університеті? – складний вибір сьогодення

24 квітня 2020 року

   Навчання чи робота? - такий вибір нерідко постає перед сучасними студентами. Причин цьому багато. Це і брак фінансів для власного забезпечення, і бажання заробляти гроші самостійно, і набуття практичних навичок за спеціальністю, яку тільки здобувають. Із кожним роком все більше студентів працюють вже з першого курсу.

   Викладачі кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту факультету аграрного менеджменту вирішили поцікавитись у студентів: Чи можливо поєднувати навчання і роботу та які, на їх погляд, існують гострі кути такого поєднання? Для цього в рамках дисципліни «Операційний менеджмент» було запропоновано написати есе.
   Незважаючи на ситуацію, яка склалася в світі через спалах коронавірусу, життя продовжується, тому не треба зупинятись на досягнутому, а впевнено йти далі до своєї мети. Дуже цікавими думками стосовно цього поділилась з нами Христина Бздир, студентка 4 курсу факультету аграрного менеджменту.
   На її думку, навчання відбирає багато сил, робота – ще більше. Намагаючись балансувати між двома важливими сферами, можна програти в обох, ще й нашкодити здоров’ю. Будучи у такій ситуації, варто сказати, що суміщення університету та офісу дисциплінує, вчить правильно планувати завдання та оптимізувати час на їх виконання, а також допомагає навчитися швидко і правильно розставляти пріоритети.
   Робота розширює кругозір і допомагає зрозуміти чи потрібно працювати в цій сфері чи варто змінити вид діяльності. Розвивається стресостійкість та вміння вирішувати конфліктні ситуації. День проходить продуктивно, оскільки розуміння того, що часу не достатньо – мотивує не розслаблятися, а зосередитись на поставлених завданнях.
   Зі слів Христини, теоретичні знання набуті в університеті допомагають їй в її трудовій діяльності. Після того, як пішла на роботу, стало цікавіше відвідувати пари, оскільки прослідковується такий необхідний взаємозв’язок як «теорія = практика».
   "Для особистого розвитку я зрозуміла, як важливо правильно харчуватися, займатися спортом, якісно відпочивати та проводити час з друзями і рідними. Хочу звернутись до всіх викладачів університету із словами подяки за розуміння та можливість відпрацювання іноді пропущених через роботу занять", – зазначила Христина Бздир.
   Не зважаючи на усі перешкоди, слід пам’ятати, що будь-які проблеми лише загартовують. Отримавши не лише повну освіту, але й практичні навички, можна буде із задоволенням поринути у найліпші умови своєї улюбленої праці.

Тетяна Власенко, Анна Дергач,
викладачі кафедри виробничого
та інвестиційного менеджменту
 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook