Жіноча студентська збірна НУБіП України з баскетболу – срібний призер ХХІХ Чемпіонату України з баскетболу

8 квітня 2020, 13:39

 

1 березня 2020 року відбулася чергова гра збірної НУБіП України з ТНУ ім. В.І. Вернадського в рамках Чемпіонату України з баскетболу серед жіночих команд вищої ліги, яка закінчилась блискучою перемогою наших дівчат – 100:61. Однак, ніхто з баскетболісток і подумати не міг, що цей матч буде останнім у цьому сезоні. Чемпіонат України було достроково завершено через обставини непереборної сили, а саме пандемії коронавірусу.

     Дуже прикро, що так сталося, адже наші спортсменки на той момент посідали другу сходинку підгрупи «Б» та прямували до титулу Чемпіонів на рівні з усіма. Гравчині з нетерпінням очікували фінальних зустрічей, адже мали великі шанси позмагатися за звання Чемпіона. Адже сезон складався дуже важко. Початок взагалі не вдався – три поразки поспіль, дві з них проти поточного лідера нашої групи, команди КСЛІ-Київ-Баскет. Але надалі наші баскетболістки не збиралися залишатися в аутсайдерах. Протягом усіх ігор збірна НУБіП України боролася за кожну перемогу, дівчата робили все можливе і неможливе, щоб потрапити до четвірки найкращих. На тренуваннях відпрацьовували гру у захисті та покращували напад, що і позначилося на результатах – 10 перемог поспіль.

     Досвідчені учасниці команди Аліса Назаревич у тандемі з Людмилою Любарською передавали свої вміння нашим дівчатам, вчили їх відчувати гру та допомагали рости у спорті. Завдяки досвіду пліч-о-пліч з молодістю, збірній НУБіП України вдалося досягти того, чого досі ніхто не спромігся зробити – обіграти КСЛІ-Київ-Баскет, та ще й із неймовірним рахунком 104:93.
     Отже, вигравши 21 гру і програвши лише 7, дівчата записали до свого активу 49 очок і заслужено здобули друге місце у Дивізіоні «Б». Вони вже були готові до боротьби у плей-офф. Згідно регламенту, наша команда повинна була грати з третім місцем іншої підгрупи та мала всі шанси вийти до фіналу. Проте нищівний вірус зруйнував усі плани – ігри плей-офф було скасовано. Попри те, що наші дівчата доклали усіх зусиль, але мрія стати призерками Чемпіонату України вищої ліги стала недосяжною. Та не має лиха без добра. Керівництво Федерації баскетболу України не стало визначати переможця Чемпіонату, виходячи з кількості набраних очок в групах, а за такої ситуації, запровадило нагородження команд окремо по дивізіонах. Таким чином жіноча студентська збірна НУБіП Україна з баскетболу стала срібним призером ХХІХ Чемпіонату України з баскетболу серед жіночих команд вищої ліги дивізіону «Б».

     Ми пишаємося дівчатами і бажаємо нашим баскетболісткам міцного здоров’я та спортивних звитяг у наступному сезоні!

Ірина Євтушенко,
старший викладач кафедри фізичного виховання,
тренер жіночої студентської збірної НУБіП України з баскетболу

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook