Магістранти кафедри фармакології, паразитології і тропічної ветеринарії проводять товарознавчий аналіз лікарських засобів та медичних товарів дистанційно

7 квітня 2020, 14:40

«Ветеринарне фармацевтичне та медичне товарознавство» є новою дисципліною  магістерської програми «Ветеринарна фармація», за якою навчаються студенти магістратури на факультеті ветеринарної медицини. Вона вивчає споживчі властивості лікарських засобів та медичних товарів для ветеринарної медицини, основи товарознавчих операцій тощо.  Актуальність  дисципліни зумовлена багатьма факторами, серед яких очевидне зростання відсотку фальсифікованих ліків на фармацевтичному ринку України.

Ще на початку 2020 року рішенням Вченої ради факультету були затверджені відповідні методичні матеріали з дисципліни, а саме Робочий зошит до лекційних занять та Методичні вказівки до лабораторних занять. Отож, у період карантину, користуючись їх електронними версіями, опрацьовуються теми розділу «Товарознавчий аналіз товарів фармацевтичного та медичного призначення». 

Моніторинг закріплення матеріалу студентами проводиться за допомогою платформи Сlassroom, оскільки ЕНК з дисципліни ще розробляється.

Так, 7 квітня було проведено чергове тестування студентів, яке мало успішні результати.

   

Студенти засвідчили належний рівень закріплення тем «Товарознавчий аналіз лікарських засобів та медичних виробів», «Пакування та маркування медичних товарів», «Пакування та маркування готових лікарських засобів».

 

Вони зізнаються, що особливо цікаво для них, як майбутніх фахівців у галузі ветеринарної фармації, перевіряти за штрих-кодом чи не є фальсифікованим ветеринарний препарат, медичний виріб...

 

Прикро, що такі зустрічаються...

В.о. завідувача кафедри, доцент Вадим Іщенко,

доцент Ірина Деркач

 
 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook