Студенти-харчовики виконують курсові роботи та дипломні проєкти онлайн!

4 квітня 2020 року
     Відповідно до наказу ректора НУБіП України № 247 від 11.03.2020 р. у зв’язку з оголошенням карантину, навчання всіх студентів Національного університету біотехнологій і природокористування України за дистанційною формою навчання за допомогою навчального порталу НУБіП, а також шляхом листування за електронною адресою викладача.

     Про проходження дистанційного навчання для студентів четвертого курсу спеціальності «Харчові технології» розкажуть самі студенти.
     Ми, студенти 4-го курсу освітнього ступеня «Бакалавр» факультету харчових технологій та управляння якістю продукції АПК старанно працюємо над своїми курсовими проєктами з дисципліни «Технологія галузі» та дипломними проєктами, не зважаючи на карантин.
     Коли ми приїхали додому, в нас вселилась тривога. Ми хвилювалися, що не зможемо без консультацій виконати курсовий проєкт. Але, на щастя, ми живемо в час, коли можна зв’язатись з викладачем будь-яким способом у зручний час.

     На нашому факультеті якісно розроблена та організована система дистанційного навчання на платформі «Elearn», що допомагає нам тримати постійний зв’язок з викладачами та разом організовувати наш навчальний процес, виконувати всі завдання, не дивлячись на відстань та обставини, що склалися у світі. Також ми спілкуємося з викладачами через месенджер Viber, де вирішуємо нагальні робочі питання.

     Над курсовим та дипломним проєктами працює кожен студент. Ми дуже раді, що маємо можливість дистанційного зв’язку, зв’язку в інтернеті з викладачами старшим викладачем Аліною Менчинською та доцентом Оксаною Штондою.
     Виконання курсового проєкту дистанційно не завдає великих труднощів. Ми пересилаємо свої розрахунки та креслення на пошту викладачам, вони їх перевіряють і вказують на наші помилки. Також ми можемо задати питання, яке з’являється у процесі роботи, та дуже швидко отримати відповідь. Це навіть зручніше, ніж чекати на чергову консультацію.
     Виділяючи щодня кілька годин на роботу, підтримуючи зв’язок з викладачем, наші курсові проєкти вже майже готові, і через кілька днів ми зможемо надіслати його на перевірку та отримати рекомендації щодо помилок.

     Залишаючись вдома – ми бережемо своє здоров’я, дотримуємося правил карантину, маємо багато часу для наукової та навчальної роботи, спілкуємося за допомогою соціальних мереж, допомагаємо один-одному.

     Сподіваємось, що скоро закінчиться карантин, і ми всі здорові зустрінемось та вже з готовими курсовими й дипломними проєктами успішно продовжимо наше навчання.
     Адже мета дипломного проєктування – систематизувати, закріпити та розширити теоретичні та практичні знання, розвинути навички творчого рішення інженерних задач. А закінчити четвертий курс – це вже маленький фініш та великий старт для нас, але щоб до нього дійти треба старанно попрацювати, чим ми й займаємося, навіть перебуваючи вдома.

     Курсовий проєкт з «Технології харчової галузі» є завершальною роботою фахової підготовки бакалавра спеціальності «Харчові технології», а дипломний проєкт – характеризує ступінь засвоєння студентом дисциплін, передбачених навчальним планом, та дозволяє перевірити його готовність до виконання самостійної роботи в промисловості.

О. Штонда,
доцент кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів
А. Менчинська,
старший викладач
кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook