Житомирська область: через палаючий сухостій згоріли сараї та хати-пустки

31 березня 2020 року
Житомирська обл.

29 березня о 13:06 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загоряння сухої трави в с. Велень Коростенського району. Про це рятувальників сповістив очевидець, який помітив густий стовп диму та їдкий запах горілого.

По прибуттю чергового караулу вогнеборців до місця виклику було встановлено, що горить сухостій на площі 2 га. Через суху та вітряну погоду полум’я досить швидко розповсюджувалось і перекинулось на два сараї, після чого й на дві хати-пустки.

Силами бійців ДСНС протягом чотирьох годин пожежу було ліквідовано. Полум’я устигло знищити два сараї та дві хати-пустки. Рятувальники не допустили подальшого поширення вогню. Зокрема, відбили вогонь від обійстя чоловіка, який проживає в населеному пункті. Загалом же, село практично пусте, адже люди повиїжджали з нього. Неподалік від палаючих вчора будівель знаходились і ті, які раніше згоріли та від яких залишились суцільні руїни.

Цього ж дня подібний випадок зафіксовано у с. Радгоща Лугинського району. Там палало 4 га залишків сухої рослинності. Вогонь перекинувся на сарай та хату-пустку і знищив їх.

Внаслідок обох пожеж загиблих та травмованих не виявлено. Причини займань встановлюють фахівці.

Джерело: https://dsns.gov.ua

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook