Студенти магістерської програми «Ветеринарні технології забезпечення здоров'я тварин» освоюють матеріал зі змістового модуля «Хвороби птиці» дистанційно за допомогою платформи ZOOM

31 березня 2020, 16:45

Світова пандемія через поширення COVID-19 змінила усталені способи життя. Однак, освітній процес в НУБіП за умов карантинних заходів, запроваджених на території України, триває. Слід відмітити, що навчання не лише триває, а й набуває нових форм із залученням різноманітних дистанційних методів. Тому викладачам в даний час необхідно йти в ногу з часом, самовдосконалюватися і освоювати нові методи викладання матеріалу.
Так, для спілкування викладача із студентами магістерської програми «Ветеринарні технології забезпечення здоворвя тварин», які зараз опановують модуль «Хвороби птахів», створена група Viber, де зі студентами вирішуються термінові питання чи надаються консультації. Крім того, створена група в електронній пошті для надсилання студентам додаткових навчальних матеріалів (презентацій, відеофільмів, тематичних фотокарток).


Щойно нами була освоєна нова форма дистанційного навчання - відеоконференція за допомогою програми ZOOM. Звичайно, проведення такої конференції перший раз не можна назвати відмінним. Однак, пробне заняття показало значні переваги цього методу в проведенні навчального процесу. Студенти мали змогу за допомогою смартфонів, планшетів чи комп’ютерів чути і бачити матеріал, який надає викладач, задавати питання під час заняття, коментувати матеріал. Викладач під час такої відеоконференції бачить всіх присутніх студентів, спостерігає за їх реакцією на викладений матеріал, запитує чи все для них зрозуміло. Хочу відмітити активність наших студентів. Участь у відеконференції прийняли 19 із 21 студентів групи.


Впевнена, що різні методи дистанційних форм навчання, в тому числі відеоконференції в програмі ZOOM,  допоможуть і студентам,  і викладачам самоорганізуватися і успішно проводити навчальний процес в цей нелегкий для всього світу час.

Доцент кафедри терапії і клінічної діагностики Наталія Бойко

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook