COVID-19: уряд Британської Колумбії (БК або BC) готується до додаткових ризиків сезону лісових пожеж

30 березня 2020 року

Цього літа пожежники БК можуть зіткнутися війною на двох фронтах: проти пандемії COVID-19 і проти ймовірних лісових пожеж.
Дослідження показали, що погана якість повітря підвищує сприйнятливість до респіраторних вірусних інфекцій, послаблюючи імунну функцію, а також збільшує ступінь тяжкості захворювання. Під час спалаху атипової пневмонії в 2003 році ризик смерті подвоївся для людей, які зазнали впливу підвищеного рівня забруднення повітря.

«Я вкрай про стурбований лісовими пожежами», - сказав доктор Крістофер Карлстен, професор респіраторної медицини в Університеті Британської Колумбії. «Щороку, навіть до COVID, це проблема».
У той час як пожежний сезон 2019 року було відносно м'яким порівняно з попередніми двома роками, прогнозувати умови цього літа неточно, - сказав Джоді Люціус, керівник відділу комунікацій та взаємодії в службі BC Wildfire.
«Довгострокові прогнози та сніговий покрив можуть дати деяку інформацію, але ми не можемо передбачити короткострокові події. Блискавка, вітер - фактори, які сильно впливають на те, як буде виглядати сезон пожеж ».
Активність лісових пожеж в Британській Колумбії в даний час «дуже низька», йдеться в заяві Служби лісових пожеж Британської Колумбії. Альберта повідомляє про п'ять лісових пожежах, всі з яких знаходяться під контролем з п'ятниці.
Люціус сказав, що співробітники зосереджені на підготовці до майбутнього пожежного сезону, щоб забезпечити готовність до реагування, а також на розробку належних медичних протоколів для COVID-19, дотримуючись порад органів охорони здоров'я BC.
«Ми докладаємо всіх зусиль, щоб гарантувати, що це не обмежує нашу здатність реагувати», - сказав Люціус, додавши, що сервіс шукає інноваційні рішення для підтримки фізичного дистанціювання.
Поки що вони скасували всі особисті зустрічі і знаходять альтернативні способи навчання пожежних команд. Також ймовірно, що екіпажі будуть виконувати менше польових робіт в цьому році, наприклад, прибирати повалені дерева з стежок і будуть дотримуватися роботи там, де ризики, пов'язані з COVID-19, низькі.
Боротьба з пожежами соціально важлива послуга, сказав Луціусе. «У нас є мандат реагувати на пожежі, коли вони відбуваються, і ми будемо робити це».
На вимогу Управління з надзвичайних ситуацій був створений провінційний авіаційний філія, укомплектований службою BC Wildfire Service для забезпечення підтримки критичних маршрутів постачання у віддалених районах провінції.
У Великому Ванкувері також почалося планування сезону пожеж, сказав Роджер Куан, регіональний директор по якості повітря і навколишньому середовищу.
«Сезон лісових пожеж - це джерело, який дійсно може ускладнити пандемію», - сказав він.
У столичній області інформація про взаємодію COVID-19 і пожеж поширюється при проведенні компаній з інформування громадськості та наводиться в пожежних бюлетенях.
Неясно, який вплив матиме соціальне дистанціювання на викликані людиною пожежі. Багато території, включаючи національні і провінційні парки і зони відпочинку, а також кемпінги, були закриті через пандемію.

 

Джерело: https://www.openforest.org.ua

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook