Заліщицький аграрний коледж успішно проводить дистанційне навчання студентів

29 березня 2020 року
     У ВП НУБіП України «Заліщицький аграрний коледж ім. Є. Храпливого» на період карантину організовано спільну діяльність студентів і викладачів по дистанційному вивченню навчального матеріалу з дисциплін теоретичної складової освітніх програм підготовки фахівців. В основі організації цієї роботи покладено основні вимоги «Положення про використання елементів дистанційного навчання у коледжах та останніх рекомендацій Міністерства освіти і науки України.

     Організацію процесу дистанційного навчання студентів коледжу в умовах карантину започатковано 11-12 березня 2020 року. Студенти отримали індивідуальні завдання з усіх дисциплін в обсязі розрахованому на весь період карантину.

 

     При організації дистанційного процесу навчальної взаємодії з студентами в коледжі використовуються такі інформаційні ресурси: GoogleDrive (https://drive.google.com); OneDrive від Microsoft (https://onedrive.live.com). Викладачами та студентами коледжу використовуються освітні платформи, програми та додатки: https://classroom.google.com/; https://www.youtube.com/; join.naurok.ua; EdPro, mozaBook, mozaWeb. Студенти 1-2 курсів переглядають відео уроки організовані МОіН України на платформі Erudyt.net: https://erudyt.net/wp-content/uploads/. Для підготовки до складання ДПА у формі ЗНО студенти проходять онлайн-курси з підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання, які транслюють у формі лекцій з української мови та літератури, біології, математики та історії України на телеканалі «РАДА» та YouTube-каналі Міносвіти.

     Для дистанційного навчання студентів коледжу використовується дистанційний портал LMS – MOODLE. Режим доступу: http://moodle.zakyh.org.ua/ та електронна бібліотека коледжу. Режим доступу: http://193.93.18.90:32001/. Окремі викладачі практикують онлайн-конференції в Skype. Використовуються також авторські сайти та блоги викладачів коледжу: http:// zakyh.org.ua/. Викладачі працюють над створенням власних дистанційних “навчальних лабораторій”, де можна розмістити усі доступні начальні матеріали (посилання на відео з тем, електронні підручники, цікаві сайти, тести тощо). Використовують інструментарій організації #eLab2020. В електронній бібліотеці коледжу створено базу електронних навчально-методичних матеріалів для кожної студентської групи з різних дисциплін.

     Налагоджено двохсторонній зв'язок викладач-студент для контролю виконання ними завдань одержаних 11 березня 2020 р. Для надання і перевірки додаткових завдань використовується також: Viber, електронна пошта, офіційна сторінка ВП НУБіП України "Заліщицький аграрний коледж ім. Є. Храпливого". Режим доступу: https://www.facebook.com/groups/zakyh.org.ua/?ref=bookmarks
     Також забезпечуємо консультування, контроль та звітність про виконання студентами завдань через тестування, перевірку надісланих робіт і звітів про виконану самостійну роботу. Викладачі постійно працюють над удосконаленням матеріалів навчально-методичного забезпечення вивчення дисциплін та поповнюють матеріали електронної бази навчальних матеріалів через віддалений доступ до електронних ресурсів навчально-методичних матеріалів (FTP), продовжують самоосвіту шляхом участі у вебінарах, курсах: «Прометеус»; EdPro: «Робота з mozaBook та mozaWeb» та інші. Інформування та оновлення інформації проводиться також через сайт коледжу.

Володимир Глова
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook