Карантин-карантином, а виконання магістерської роботи для студентів-харчовиків ще ніхто не відміняв!

26 березня 2020 року
     Ну що ж, ось уже 2 тиждень нашого дистанційного навчання. Погодьтесь в цьому є як свої плюси, так і мінуси. Так, це чудова можливість провести більше часу з рідними, почати займатись тією справою, яку так класно постійно відкладали на потім, і за рахунок не навчання, а того часу, що ми витрачали на дорогу.

     Але потрібно знаходити можливість почати виконувати певні свої плани. У моєму випадку – це магістерська робота, звісно чим швидше почнеш, тим спокійніше продовження і більше встигнеш опрацювати. Темою моєї роботи є: «Удосконалення технології хліба з підвищеною біологічною цінністю». Тож, як ви зрозуміли, у мене є велика вдача, що я можу частково над нею працювати в домашніх умовах, все що мені потрібно це час, духова шафа і хороший інтернет. Інгредієнтами я запаслась, впевнена, що усі побачили як стрибнули ціни. Тож під дистанційним наглядом своєї керівниці - доцента Тищенко Людмили Миколаївни та головного дієтолога України, доцента Швеця Олега Віталійовича, ми впевнено рухаємось у напрямку виробництва.
     Загалом я працюю над виробництвом 2-х аналогів звичному житньому хлібу: житньо-гречаний та житньо-пшеничний цільнозерновий з додаванням фолієвої кислоти для підвищення харчової цінності продукту. Продукт бездріжжовий і етап освоєння виробництва закваски вже подолано. Робота доволі цікава та ще й смачна.


Закваска приготовлена за всіма правилами за 5 днів

Борошно житнє і гречане

     Консультація з керівником стосовно змін рецептури, а також моральна підтримка онлайн.
     У наших рідних університетських лабораторіях, як то кажуть, «і стіни допомагають»: все під рукою, устаткування і прилади у вільному доступі і великому різноманітті. А вдома все потрібно підлаштувати, пристосувати і опрацювати.

Перші пробні заготовки вже в формах. Потрібен час для розстоювання

Процес випікання

  

     А ось і готовий продукт! На жаль, провести органолептичну оцінку можу лише я і мої рідні, а відчути запах ще й сусіди!
     Врахуємо всі моменти і спостереження у рецептурі і параметрах виробництва, внесемо певні зміни і вже в лабораторних умовах виробимо суперові зразки для публічної презентації після карантину! А зараз триває робота над тезами на конференцію і багато інших справ!

Всім творчого натхнення і будьте здорові!!!

Галина Терновик,
магістр ОНП «Нутріціологія»
факультету харчових технологій
та управління якістю продукції АПК

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook