На кафедрі земельного кадастру освітній процес триває у дистанційній формі

25 березня 2020, 12:34
   Як і всі викладачі університету, науково-педагогічні працівники факультету землевпорядкування швидко перелаштувалися на нові форми організації освітнього процесу в умовах карантину. Електронні курси на платформі  «Elearn» та «ZOOM», застосування безкоштовних месенджерів Viber, Telegram, WhatsApp  дають можливість це робити у режимі «stayhome». 
 
   Кафедра земельного кадастру у весняному семестрі забезпечує викладання дисциплін для магістрів («Організація землевпорядних робіт» (доц. Наталія Бавровська), «Ринок землі та нерухомого майна», «Кадастри природних ресурсів» (Віктор Заяць, завідувач кафедри)) та бакалаврів («Планування території населених пунктів» (доц. Наталія Мединська та ст.викл. Олег Цвях), «Земельний кадастр» (доц. Ольга Тихенко), «Кадастр населених пунктів» (доц. Наталія Бавровська), «Інвестиційний аналіз» (Віктор Заяць, завідувач кафедри)).  
 
   Наприклад автор публікації, завідувач кафедри Віктор Заяць, додатково розміщує матеріали на хмарних ресурсах Dropbox, а доцент Ольга Тихенко організовує вивчення дисципліни «Земельний кадастр» для студентів 3 курсу факультету землевпорядкування на платформі Elearn. Для ефективнішої роботи надано детальні методичні рекомендації із гіперпосиланнями на інтернет-ресурси Держгеокадастру України.
   Доцент Наталія Мединська і старший викладач Олег Цвях працюють із студентами дистанційно, відстежуючи виконання ними індивідуальних проектних рішень. Теоретичну частину і, відповідні розрахунки до проектування, студенти провели раніше, а тепер вони розробляють і обґрунтовують власні проекти. Трохи «заважкі» автокадівські файли на перевірку студенти надсилають на e-mail викладачів.  Решта роботи на базі «Elearn». Крім того, створено чат в Telegram. Тут постійно триває обговорення нових тем та он-лайн консультації.  Як зазначають ведучі викладачі, часом і цілодобово, бо студенти полюбляють працювати до пізньої ночі. 
   Доцент Наталія Бавровська використовує разом із магістрами атестований електронний навчальний курс «Організація землевпорядних робіт». Робота  триває успішно, завершили черговий модуль в «Elearn». Йде підготовка до модульної контрольної роботи. Студенти другого курсу скороченого терміну навчання  і  четвертого курсу виконують практичні та самостійні роботи також на платформі «Elearn». Тут розміщена загальна інформація про курс, є лекції, презентації та відеоматеріали до них, завдання до практичних, індивідуальних та самостійної роботи, які необхідно опрацьовувати та здавати через портал. Спілкування зі студентами відбувається на форумах чатів Telegram та через e-mail.
 
    
   Ще хочеться відмітити старост академічних груп, які швидко згуртували свої колективи. Оперативно надають інформацію та 24/7 на зв'язку. Активною є робота старост академічних груп Івашиної Маргарити (3 курс, 1 група), Оксани Янко (3 курс, 2 група), Вікторії Покотило (1 курс, 3 група) щодо надання навчальних матеріалів колегам, які мають обмежений доступ до Інтернет-ресурсів. Також здійснюється постійний діалог із аудиторією шляхом спілкування через Viber .
   Особливу подяку хочеться висловити Максиму Мокрієву щодо організації роботи дистанційного навчання в нашому Університеті, а також детальні навчальні відеокурси для викладачів на каналі "Moodle школа".
   Загалом, навчальний процес ні на мить не перервався через непередбачувані обставини.  Найвища активність у роботі студентів спостерігається в період, коли за розкладом є заняття з дисципліни. 
   Колектив кафедри хоче подякувати навчальному відділу за детальне роз’яснення та підказки щодо організації достанційного навчання та відповідальному за електронні курси В'ячеславу Богданцю за оперативну координацію роботи, консультації щодо роботи Elern  та моральну підтримку колективу. 
Проводимо час з користю, бережімо себе та своїх близьких!
 
Віктор Заяць,
завідувач кафедри земельного кадастру
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook