Навчання на кафедрі епізоотології, мікробіології і вірусології проводиться дистанційно

24 березня 2020, 14:35

Відповідно до наказу ректора НУБіП України № 247 від 11.03.2020 р. у зв’язку з оголошенням карантину навчання студентів факультету ветеринарної медицини на кафедрі епізоотології, мікробіології і вірусології проводиться за дистанційною формою навчання за допомогою навчального порталу НУБіП, а також шляхом групових чатів у Viber, Telegram та листування за електронною адресою викладача.

Електронний навчальний курс з дисципліни «Організація та економіка ветеринарної справи» (https://elearn.nubip.edu.ua/course/view.php?id=115) був розроблений Максимом Жуковським вже давно, але особливо актуальним і необхідним під час глобальної пандемії став саме зараз. Він став основою для навчання студентів факультету ветеринарної медицини 7, 8 та 9 груп 3 курсу скороченого терміну навчання.

ЕНК дозволяє викладачу охопити велику кількість студентів. Лекції, лабораторні, тести структуровані за темами, містять ілюстрації, індивідуальні завдання, презентації, додаткові матеріали, інструкції з ліквідації інфекційних хвороб, таблиці, елементи самоконтролю, тощо. Дуже важливо, що викладений матеріал можна вдосконалювати і доповнювати, враховуючи потреби студентів та актуальність різних тем. Викладач має зворотній зв'язок з користувачами свого курсу, а тому може контролювати рівень засвоєння матеріалу. Студенти досить відповідально ставляться до вивчення тем дистанційно,  завантажуючи на перевірку лабораторні і самостійні роботи.

Недоліком електронних навчальних курсів є відсутність миттєвої комунікації між викладачем і студентами. Тому додатково використовуються групові чати у Viber, Telegram, де відповідь на питання бачать усі і зразу, а також можна записувати голосові повідомлення з поясненнями і інструкціями до виконання. Ще групові чати зручні можливістю обговорення плану роботи. Для розсилки індивідуальних завдань використовується електронна пошта.

Максим Жуковський

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook