Вадим Гарбар планує обрати спеціальність «Облік і оподаткування»

29 березня 2020 року

        Вадим Гарбар, родом з Таращі, Київської області, де навчається в 11 класі Таращанського академічного ліцею «Успіх». На його думку, вища освіта для молоді ‒ це саме той фундамент, на якому вона повинна будувати своє майбутнє і майбутнє своєї держави. Це зумовлено тим, що вища освіта надає людині широкий кругозір та ерудицію. Саме завдяки університетським знанням розвиваються моральні цінності людей, суспільство та поведінка в ньому.


     Вадим вважає, що прискорення економічної реформи, удосконалення законодавчої бази і податкової політики посилюють роль економічної освіти громадян. Економічна освіта покликана послідовно формувати у студентів економічне мислення та свідомість, виховувати розумні потреби, розвивати здібності у певному виді діяльності. Для досягнення життєвих цілей та набуття справді професійних навичок, він планує обрати спеціальність «Облік і оподаткування» у НУБіП України.

 

  • Звідки дізнався про НУБіП?

     – Від батька. Він у 1999 році закінчив факультет механізації сільського господарства і отримав спеціальність інженера-механіка.

  • Що стало вирішальним у виборі професії обліковця?

     – У мого тата є невеличкий бізнес, я йому допомагаю. Якось ми з ним розмовляли про фінанси, витрати. Я поцікавився у нього яка професія допоможе мені розібратися у цій справі. Тато мені розповів що бухгалтер – це не лише про дебет з кредитом. Ця професія вимагає від спеціаліста максимальної зосередженості та уваги. Саме бухгалтери займаються нарахуванням зарплати, готують та відправляють звітність до фіскальної служби, стежать за фінансовими потоками, слідкують за виробничими витратами, проводять інвентаризацію та обробляють документацію, пов’язану з фінансами підприємства. З-поміж аналітичних і математичних здібностей відмінною ознакою характеру бухгалтера має бути… терпіння.
     Всі фахівці говорять, що зараз професія бухгалтера одна з найбільш затребуваних в Україні, і найближчі роки така тенденція не зміниться. Потрібно розуміти, що це професія полягає не тільки в фінансовому обліку, але і це ‒ основа для успішної роботи будь-якого підприємства.

  • Твої захоплення?

     – Захоплююсь географією, вивчаю англійську мову, люблю футбол і займаюсь цим на аматорському рівні. Також цікавлюсь сучасною музикою, а коли знаходжу вільний час люблю порибалити.

  • Про що мрієш?

     – Усім відомо, що головний бухгалтер на підприємстві ‒ це друга людина після керівника з прийняття усіх рішень, що стосуються фінансово-господарської діяльності, оскільки саме він наряду з директором ставить свій підпис майже на усіх документах. А це не тільки відповідальність, але й авторитет. Професія високооплачувана. «Той, хто сидить на грошах, без грошей не залишиться» (Народна мудрість).
     Найбільш завзяті представники професії, сподіваюсь таким стати, постійно підвищуючи свою кваліфікацію, рано чи пізно стають аудиторами, фінансовими директорами, директорами з економіки та фінансів, або відкривають власний бізнес ‒ аудиторську чи консалтингову фірму.


Розмовляв Олег Криворот,
старший викладач кафедри обліку та оподаткування,
член Національної спілки журналістів України

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook