Викладачі кафедри менеджменту ім. проф. Й.С. Завадського забезпечують навчальний процес дистанційно

23 березня 2020 року
     Досягнення у сфері інформаційних технологій надають унікальні можливості для забезпечення дистанційного навчання освітнього та комунікаційного процесів під час оголошеного та вимушеного карантину.

     Викладачі кафедри менеджменту ім.проф. Й.С. Завадського, відповідно до наказу ректора НУБіП України № 247 від 11.03.2020 р., здійснюють навчання студентів, згідно затвердженої навчальним закладом, дистанційної форми.
     Так, старший викладач кафедри Гудзинська Ю.С. проводить активну онлайн-роботу зі студентами 3-го курсу спеціальності МЗЕД з дисципліни «Логістика». Своєчасно видані завдання, на період карантину, виконуються студентами на порталі ЕНК, а щодо особливо складних моментів викладачем проводяться індивідуальні консультації за допомогою Viber та Telegram каналів.

     Працюючи з магістрами 1-го року навчання спеціальності Менеджмент організацій і адміністрування (дисципліни «Управління якістю» та «Комплексна система управління якістю продукції та послуг») та студентами 3-го курсу факультету аграрного менеджменту (дисципліна «Логістика») доцент Драгнєва Н.І. з концентрувала увагу студентів на виконання завдань, що їм необхідно виконати використовуючи платформу E-Learn.

     Доцент Троян А.В., також, у роботі зі студентами магістратури використовує сертифікований ЕНК з дисципліни «Корпоративне управління». Студенти мають можливість ознайомитися з матеріалами лекцій та їх презентаціями. Під час проведення семінарського заняття, викладачем було поінформовано студентів про необхідність підготовки їх до навчальної дисципліни згідно представленим питанням. Підготовлені студентами доповіді або презентації було відправлено викладачу на перевірку.

     Доцент Самофалова М.О., забезпечуючи викладання дисципліни «Управління фінансовою санацією та банкрутством» для магістрів 2-го року освітньої програми МО і А факультету аграрного менеджменту, використовує різноманітну програмну комунікацію (Elern, Viber, електронна пошта, телефонний зв’язок) та різні методи подання інформації (курс https://elearn.nubip.edu.ua/course/view.php?id=417).
     З початком оголошення карантину студенти отримали завдання, що повинні зробити:

     Активно ведеться обговорення домашніх завдань під час карантину не лише на навчальній платформі E-learn а й в чаті - Viber з усією групою.
     20.03.2020 р. студентами разом з викладачем було централізовано опрацьовано лекцію на тему: «Державна санаційна підтримка підприємства», було розглянуто питання:
1. Зміст та необхідність державної санаційної підтримки підприємств.
2. Види і форми державної фінансової підтримки підприємств.

     Так як платформа E-Learn була перевантажена великою кількістю учасників, то робота на цьому порталі була трохи уповільненою, тому викладач разом зі студентами обговорювали лекційний матеріал у чаті - Viber:

     Також було дано завдання опрацювати практичну роботу №4 та завантажити її в E-learn або надіслати на електронну пошту викладачу.
     Отже, за результами проведеної лекції Самофаловою М.О. можна зробити наступний висновок: проведено практичну роботу, обговорено питання у чаті - Viber. Студенти задавали питання, були активними 8 осіб з 10 присутніх.

     Питання звучали наступного характеру: чи держава може сприяти санації, співвідношення ризики-наслідки?; які форми фінансової підтримки найбільш ефективні для підприємства?; які санаційні заходи будуть співвідносись з коронавірусом? Було безпосередньо опрацьовані і лекційні питання.
     Також студенти отримали завдання на наступну зустріч у розділі Новини на навчальному порталі E-learn.

     Тетяна Артюх, доцент кафедри менеджменту ім.проф. Й.С. Завадського провела заняття з студентами 4-го курсу спеціальностей менеджмент та маркетинг із дисципліни "Мотиваційний менеджмент". Заняття було присвячене такому явищу, як прокрастинація. Студенти ознайомилися з ТЕD презентацією Тіма Урбана та в Viber групах обговорили шляхи подолання прокрастинації.

     Доцент Харченко Г.А. проводить дистанційні заняття з дисциплін «Теорія організація» та «Theory of organization» для студентів 1–го кусу та з дисципліни «Управління проектами організації» для магістрів факультету агарного менеджменту. Студенти активно опрацьовують теоретичний матеріал, а також вчасно виконують практичні роботи.

     Разом з цим, всі важливі питання по дисциплінах обговорюються на форумах відповідних електронних курсів та у групах Viber. Студенти відповідально підходять до вивчення тем дистанційно, щоденно завантажуючи на перевірку практичні та самостійні роботи.
     Завідувачка кафедрою Надія Резнік активно працює через чати - Viber, Telegram та WhatsApp із цьогорічними випускниками щодо вчасної підготовки їх випускних бакалаврських та магістерських робіт. Вона проводить дистанційне навчання з методології та методики наукових досліджень, здійснює он-лайн консультації щодо постерних презентацій, вказує на сильні сторони їх виконання, оформлення наукових статей та тез, що покладені в основу їх наукових досліджень, за темами випускних магістерських робіт.


Аліна Троян,
доцент кафедри менеджменту ім.проф. Й.С. Завадського

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook