Ткачук Світлана Алімівна

Доктор ветеринарних наук, професор
Ткачук Світлана Алімівна

Тел.: (044) 527-88-41; 067-592-09-00

Електронна пошта: [email protected] [email protected]

Ткачук С.А. у 1991 р. закінчила з відзнакою факультет ветеринарної медицини Кам’янець-Подільського сільськогосподарського інституту за спеціальністю «Ветеринарна медицина».
Свій кар’єрний шлях розпочала у 1991 році з посади ветлікаря міської станції по боротьбі з хворобами тварин у м. Кам’янець-Подільський. З 1993 до 1997 рр. працювала асистентом кафедри екології та безпеки життєдіяльності Кам’янець-Подільського сільськогосподарського інституту, а з 2001 р. – асистентом, і згодом, із 2005 р. – доцентом кафедри анатомії сільськогосподарських тварин ім. акад. В. Г. Касьяненка НУБіП України. З 2010 р. була доцентом, а з 2012 р., і до нині, є професором кафедри ветеринарної гігієни імені професора А. К. Скороходька факультету ветеринарної медицини НУБіП України.
У 2001 році захистила дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата ветеринарних наук за спеціальністю 16.00.02 «Патологія, онкологія і морфологія тварин» на тему: «Вікові особливості будови скелета стило- та зейгоподію американської норки».
У 2010 р. захистила дисертацію на здобуття наукового ступеня доктора ветеринарних наук на тему: «Закономірності морфогенезу трубчастих кісток курей м’ясного напряму продуктивності у постнатальному періоді онтогенезу».
Навчальна діяльність пов’язана з викладанням навчальних дисциплін «Ветеринарно-санітарна експертиза з основами технології і стандартизації продуктів тваринництва» для студентів ОС «Бакалавр», для студентів ОС «Магістр» – «Гігієна рослинних харчових продуктів» і «Безпечність та якість харчових продуктів»; для здобувачів третього освітньо-наукового ступеня доктора філософії – «Безпечність та якість харчових продуктів і кормів». Відповідальна за діяльність проблемної науково-дослідної лабораторії кафедри – «Гігієни харчових продуктів».
Професор Ткачук С. А. є автором і співавтором понад 245 наукових праць, у тому числі: 2 статей у Scopus і 4 у Web of Science; 44 методичних вказівок; 9 монографій; 3 науково-практичних рекомендацій; 3 збірників нормативно-правових актів; підручника та 9 навчально-методичних посібників. Особистий рейтинг за 2019 р. – 2,30.
Наукова робота професора Ткачук С. А. пов’язана з вирішенням проблемних питань закономірностей морфогенезу скелета кінцівок ссавців і птиці, а також безпечності та якості харчових продуктів. Під керівництвом професора Ткачук С. А. двоє здобувачів наукового ступеня успішно захистили дисертації та отримали дипломи кандидата ветеринарних наук, і ще двоє здобувачів подали виконані дисертаційні роботи до розгляду на засіданні спеціалізованої вченої ради.
Професор Ткачук С. А. є співавтором 2 патентів на корисну модель, керівником 44 магістерських робіт, активним учасником міжнародних і всеукраїнських наукових конференцій.
Із 2020 року Ткачук С. А. є експертом з акредитації освітніх програм Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти.
Почесні нагороди. Відзначена заохочувальною відзнакою Державного комітету ветеринарної медицини України «За заслуги в розвитку ветеринарної медицини України» III ступеня.
Напрям наукових досліджень: Ветеринарно-санітарна оцінка безпечності та якості продуктів бджільництва, яєць та м'яса різних видів тварин за використання ветеринарних препаратів і кормових добавок.

Researcher ID

Scopus

Google Scholar

 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook