Вічний Кобзар, що торкається струн душі кожного українця

6 березня 2020 року
НУБіП України

"Наша дума, наша пісня
Не вмре, не загине...
От де, люде, наша слава,
Слава України!"

("До Основ'яненка")

 

 

Вірші Тараса Григоровича Шевченка повинен знати кожен, адже "Кобзар" – це друга Біблія для українців. Розгортаєш, і: "Ну що б, здавалося слова… Слова та голос – більш нічого. А серце б'ється – ожива, як їх почуєш…". І слова Шевченка – справді особливі, зокрема тим, що актуальні й до нині.

 

 

 

 

Тарас Шевченко, вічний Кобзар, що торкається струн душі кожного українця. Його вірші знайомі нам із дитинства, його творчість досі викликає багато дискусій, щире захоплення і знаходить безліч шанувальників поза межами нашої країни. Свої переживання митець умів переносити на полотно, але саме малювання словом возвеличило його як генія українського народу.

Навіть символічним є те, що Тарас Шевченко народився в березні. Березень – це початок весни, пробудження, оновлення, переродження землі. Те ж саме намагався робити Шевченко впродовж життя – пробудити суспільство, збудувати нове життя».

От і сьогодні студенти факультету захисту рослин, біотехнологій та екології усіх спеціальностей долучилися до загально університетського флешмобу – читання віршів Кобзаря. Читаючи Шевченка, ми згадуємо, що колись Господь подарував Україні таку видатну людину, згадуємо його творчість і особистість. Він є – і ми будемо”

 

 

 

 

 

 

 

 

Вірші Тараса Шевченка читає молодь, і це вагома ознака. Адже молодь не обдуриш. А ще Шевченко вимагає внутрішньої правди при читанні – він за життя говорив правду сам і не давав брехати іншим”

Шевченко був великим письменником. У його віршах звучить музика у кожному слові. Його твори відкривають українські таємниці, гідність, талант представників народу. Я сподіваюся, що якийсь сегмент вашого серця не спить, а відгукується всіма фібрами душі, коли ви чуєте вірші Шевченка. У його творах зашифрований код нашої нації».

 


Свою Україну любіть.

Любіть її… во врем'я люте,

В остатню, тяжкую мінуту

За неї Господа моліть.

Розкуйтеся, братайтеся!

У чужому краю

Не шукайте, не питайте

Того, що немає

І на небі, а не тілько

На чужому полі.

В своїй хаті своя й правда,

І сила, і воля.

                                                                Тарас Шевченко

 

Оксана Сикало

заступник декана факультету

захисту рослин, біотехнологій та екології

 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook