Екскурсія до Верховної Ради України для старшокласників Голосіївського ліцею № 241 – практичний досвід юриспруденції

8 березня 2020 року
     Кожна людина має своє покликання, а вибір професії, яка відповідає інтересам і нахилам особистості є важливою частиною у житті людини, і чим вдаліше буде зроблений вибір, тим більше людина зможе досягти бажаного на професійному шляху та більше зможе відчути себе успішною і щасливою.

     Юрист – спеціальність досить поширена в сьогоденні та в сучасному світі, а знання законів – обов'язок кожного. Саме професія юриста дає людині фундаментальні та високого рівня знання, які потрібні для захисту конституційних прав і свобод людини.
     У рамках програми з профорієнтаційної роботи для учнів Голосіївського ліцею № 241 юридичним факультетом доцентом кафедри теорії та історії держави і права Іриною Єрмоленко було організовано екскурсію до Верховної Ради України і 02 березня 2020 р. старший викладач кафедри теорії та історії держави і права Олена Попова разом з учнями 9-А класу Голосіївського ліцею № 241 здійснили екскурсію до Верховної Ради України.

     Учасники екскурсії ознайомилися з приміщеннями Верховної Ради України, її архітектурною спадщиною, дізналися про історію будівлі та пізнали для себе багато цікавих фактів, що пов’язують історію нашої держави і сьогодення роботи Верховної Ради України.

     Екскурсовод запросила учасників екскурсії до так званих "кулуарів", де вони отримали змогу на власні очі побачити прапор української державності, який було внесено народними депутатами України першого скликання до зали засідань Верховної Ради України 24 серпня 1991 року. Також учасники екскурсії ознайомилися з картиною відомого художника О. Г. Кулакова під назвою "Державотворення", на якому відображено момент прийняття Акту проголошення незалежності України.
     Завдяки цьому заходу, учні мали змогу побувати у сесійній залі парламенту, де ухвалюються закони України, а також завітали до кулуарів Верховної Ради України, де проходять брифінги народних депутатів та зробити пам’ятні фото в будівлі українського Парламенту.

     Цей захід пройшов в активній та дружній атмосфері, наповнений пізнавальною та повчальною інформацією і залишив учням багато позитивних вражень. Учні Голосівського ліцею № 241 щиро подякували організаторам цього заходу за надану можливість щодо отримання та збагачення своїх знань.


Олена Яра,
декан юридичного факультету

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook