Вимоги до виробництва органічних харчових продуктів - в курсі "Контроль безпечності харчових продуктів у ЄС"
10 грудня 2018 року в рамках реалізації Модуля Жана Моне " Контроль безпечності харчових продуктів в ЄС" студенти ОС "Магістр" за спеціальністю 211 "Ветеринарна медицина" мали можливість заслухати лекцію запрошеного доповідача кандидата ветеринарних наук Руслана Івановича Білика на тему "Органічне виробництво продуктів харчування: загальні вимоги, принципи, аудит та контроль".
Під час лекції було висвітлено стан розвитку виробництва органічних продуктів в Україні, законодавче врегулювання виробництва органічних харчових продуктів згідно вимог чинного європейського законодавства та імплементація їх в Україні. Слухачі також дізналися про вимоги до благополуччя тварин при органічному веденні тваринництва, порядок та особливості сертифікації органічного виробництва та його інспектування.
Захід відбувався за підтримки проектів Ерасмус+ Модуль Жана Моне "Контроль безпезпечності харчових продуктів в ЄС" («EU Food Safety Control» (№587548-EPP-1-2017-1-UA-EPPJMO-MODULE) та Українсько-швейцарського проекту «Розвиток органічного ринку в Україні», в якому Руслан Білик є координатором молочного напрямку.
Марія Галабурда,
доцент кафедри ветеринарно-санітарної експертизи